geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Hoe je de eigenaar van een gevonden AirTag kan bereiken
Inmiddels zijn AirTags alweer in handen van veel mensen, en in de nabije toekomst komen er ongetwijfeld nog een heleboel bij. De kans dat je iets vindt met een AirTag eraan bevestigd wordt dus ook steeds groter, dus de vraag wat je in dat geval kan doen ook steeds interessanter.

In een nieuwe video van Apple Support wordt antwoord gegeven op die vraag: het enige wat je moet doen is de AirTag dichtbij je iPhone (of Android-foon) houden, de link aantikken die verschijnt naar de website found.apple.com en het nummer bellen wat dan verschijnt. Of een mailtje sturen als er geen nummer te zien is, maar een e-mailadres.


Vanaf dat moment is alles natuurlijk hetzelfde als bij willekeurig welk item wat je vindt en waarvan je kan zien wie de eigenaar is.

Heb je een wat ouderen iPhone en verschijnt er niks als je de AirTag er dichtbij houdt? Open dan het bedieningspaneel en activeer daarmee de NFC Tag lezer. In iOS 14 is die te vinden in Systeemvoorkeuren  → Bedieningspaneel. Zoek daar onderaan de NFC Tag lezer en klik op het plusje ervoor om het aan het bedieningspaneel toe te voegen. #AirTag
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.