Hoe je zelf RAM kan vervangen in de nieuwe Mac mini
geplaatst: 9 november 2018 - 11:54
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Macmini2018-icoon.jpg
Hoe je zelf RAM kan vervangen in de nieuwe Mac mini
Na jaren heeft Apple eindelijk de Mac mini een upgrade gegeven, en wat voor één, want die krijgt zelfs de handen op elkaar van  een aantal die zich tot nu toe door Apple in de steek gelaten voelden. Maar Apple zou Apple niet zijn als je niet veel moest betalen voor uitbreidingen van de opslag en RAM.

De opslag zit in deze nieuwe Mac mini op het moederbord vast, kiezen of je een PCIe‑SSD van 128 GB of 256 GB intern wilt hebben is dus belangrijk bij de aankoop. Die opslag kan je later altijd nog wel extern uitbreiden, de Thunderbolt 3 aansluitingen zijn tenslotte snel genoeg daarvoor. Maar de RAM is vervangbaar voor mensen met twee rechterhanden, terwijl de prijzen van Apple beslist niet mals zijn: + € 240 voor 16 GB, + € 480 voor 32 GB en maar liefst + € 1.440 voor 64 GB.


Als je het liever zelf doet, en zo geld bespaart, de stap-voor-stap uitleg hiervoor is te vinden op deze pagina van iFixit.

Maar hoe duidelijk iFixit ook alles uitlegt en fotografeert, soms zitten er stappen bij die makkelijker te volgen zijn als je ze in bewegend beeld ziet. Daarom hierboven en hieronder ook video's van het vervangen van de RAM in de Mac mini. Dit alles samen is hopelijk voldoende voor het succesvol uitvoeren van deze operatie, als je ervoor kiest om zelf de RAM te vervangen in de nieuwe Mac mini.met dank aan forumlid 'marg', die de eerste video als eerste plaatste op het forum


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Hoe je zelf RAM kan vervangen in de nieuwe Mac mini
reactie #1 geplaatst: 9 november 2018 - 18:06
Er is inmiddels ook een Mac mini 2018 Teardown van iFixit.

https://www.ifixit.com/Teardown/Mac+mini+Late+2018+Teardown/115210
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.