Hoe maak je jouw Apple-device het best schoon
geplaatst: 10 maart 2020 - 09:29
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Hoe maak je jouw Apple-device het best schoon
Met de run die ontstaan is op ontsmettingsmiddelen en -doekjes is het misschien een goed idee om stil te staan bij de beste manier om jouw Apple-devices  schoon te maken. Om te beginnen, juist die middelen en doekjes kan je meestal het best helemaal vermijden.

Want daar zitten vaak bestanddelen in die veel schade kunnen berokkenen. Apple zelf raadt aan om alleen een zachte, pluisvrije doek te gebruiken, als het nodig is kan je die eventueel een beetje vochtig maken. Maar gebruik geen spuitbussen, schuurmiddelen, reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, juist die laatste zitten soms in ontsmettings-doekjes. Let bij het schoonmaken van een scherm extra op, ook daar alleen een erg zachte doek, eventueel licht vochtig gemaakt. Of speciale scherm-cleaner, maar gebruik nooit aceton!

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleProductGrid.jpg
Hoe maak je jouw Apple-device het best schoon


De beste erg zachte doeken hebben de meesten van ons al in huis: fijn katoen dat vaak gewassen is. Denk aan een t-shirt dat toen je het kocht al lekker zacht was, en inmiddels heel wat wasbeurten achter de rug heeft. Het enige waar je dan nog op moet letten is dat het schoon is, als je met een zachte doek over iets wrijft terwijl er vuil in zit dat krassen kan veroorzaken, dan gaat het natuurlijk alsnog mis.

Wil je Apple’s advies over de beste manier om de devices uit Cupertino schoon te maken, die vind je allemaal via deze pagina.


geplaatst door: Robert
antw: Hoe maak je jouw Apple-device het best schoon
reactie #1 geplaatst: 11 maart 2020 - 21:47
Alleen een droge doek… daarmee krijg je hooguit vette vingers van je telefoon of toetsenbord. Beetje raar verhaal. Het klopt ook niet want als je doorklikt naar het advies van Apple staat er toch echt dat je een 70% alcoholoplossing mag gebruiken:

U mag met een doekje met 70 procent isopropylalcohol of Clorox-desinfectiedoekjes over de harde, niet-poreuze oppervlakken van uw Apple product vegen, zoals het beeldscherm, het toetsenbord en andere buitenoppervlakken.
geplaatst door: snipper
antw: Hoe maak je jouw Apple-device het best schoon
reactie #2 geplaatst: 11 maart 2020 - 22:11
Uit ervaring kan ik jullie verzekeren dat isopropyl alcohol ( AKA Isopropanol AKA Propan2Ol) geen kunststoffen beschadigt.

Let wél: bevochtigen van een doekje betekent niet verzuipen.
Té vochtig heeft wellicht vloeistofschade tot gevolg.
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud - unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!