https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Hyundai bevestigt: Apple is in gesprek met automakers voor Apple Car
Het is nog niet duidelijk wanneer Apple een eigen auto uit gaat brengen, de voorspellingen variëren tussen één en vijf jaar. Eén ding is inmiddels in ieder geval zeker: Apple is inderdaad bezig aan een auto en is ook van plan die echt uit te brengen, in samenwerking met een bestaande autofabrikant.

Die zekerheid komt van Steve Kopack van CNBC, die op Twitter een verklaring van Hyundai plaatste (hieronder te zien). In die verklaring wordt niet alleen bevestigd dat Apple in gesprek is met Hyundai, maar ook dat de de mensen van Apple in gesprek zijn met andere autofabrikanten. De geruchten dat Apple dit soort gesprekken voert doen al een tijd de ronde, maar dit is voor het eerst dat die bevestigd worden.


In een veel eerder stadium zouden er bijvoorbeeld gesprekken met BMW zijn geweest, maar die zouden op niets zijn uitgelopen.

Opvallend is dat de mensen van Apple er kennelijk niet op hebben gestaan dat iedereen bij Hyundai een NDA tekent, normaal gesproken worden er nooit dit soort verklaringen afgegeven als het om plannen van Apple gaat. #AppleCar
geplaatst door: Robert
En statement is ook weer ingetrokken schijnt:

https://tweakers.net/nieuws/176496/hyundai-zegt-dat-apple-praat-met-diverse-automakers-trekt-daarna-statement-in.html

Tsja met Apple moet je niet F*cken (dat gaat ze hoogstwaarschijnlijk de deal kosten Apple kennende)...
geplaatst door: Spooter
Dit kan ook een tactiek zijn van Hyundai om de markt even op scherp te zetten. We weten allemaal dat Apple zelf veel marge heeft op hardware en dat dit niet altijd positief is voor de werkomstandigheden van werknemers van hoofd- of toeleveranciers.

By the way, hoe zou Apple omgaan met (schade)reparaties van ‘hun’ auto’s? Als dat net zo is als bij de computer tak zal dat een negatieve invloed hebben op de verzekeringswaarde omdat reparatiekosten sky high zullen zijn t.o.v. andere merken.
geplaatst door: macsniper
De diverse prototypes van de Apple Car en Apple Bus (ja, ja, de plannen van Apple gaan veel verder dan jullie denken  :wink: worden al een tijdje in ge-beta-test in Afrika.
Hier een paar voorbeelden, waargenomen in Egypte en Ethiopië:

DSCF0083.JPG Hyundai bevestigt: Apple is in gesprek met automakers voor Apple Car


DSCN2594.JPG Hyundai bevestigt: Apple is in gesprek met automakers voor Apple Car
geplaatst door: Hildo
Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)