geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon.jpg
iCloud Private Relay gaat voorlopig als beta-versie door het leven
Tijdens de WWDC kondigde Apple onder andere iCloud Private Relay (Privédoorgifte) aan, zoals je in de video hieronder kan zien. Maar in de release notes van de zevende versie van iOS 15 is te lezen dat deze service voorlopig nog even als beta-versie door het leven zal gaan.

Waarmee een patroon van de afgelopen jaren ook nu weer wordt voortgezet: niet alle nieuwe dingen die worden aangekondigd halen de eerste versie. Bij sommigen duurt het langer, anderen zijn wel meteen beschikbaar, maar worden dan eerst als beta-versie gelanceerd. Nu  laten sommige websites gebruikers van iCloud Private Relay de verkeerde inhoud zien, omdat ze niet weten waar iemand zich bevindt, of is het niet mogelijk om in te loggen.


De vraag is of dit probleem op te lossen is. Sites die meewerken om dit op te lossen waren waarschijnlijk al niet bezig met het volgen van mensen. En sites die dat wel veel doen hebben waarschijnlijk weinig interesse om Apple een handje te helpen om hun eigen business de nek om te draaien.

Mocht Apple deze service wel goed werkend krijgen dan zou dat voor veel van ons waarschijnlijk erg welkom zijn. Want lang niet iedereen is ervan gediend om overal ongevraagd gevolgd te worden, sommige adverteerders werden dan ook al aardig zenuwachtig van deze nieuwe optie van Apple. #iCloud
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: puk1980
Update.

https://tweakers.net/nieuws/191808/mobiele-providers-verzetten-zich-tegen-apples-vpn-dienst-private-relay.html

Citaat

Mobiele providers verzetten zich tegen Apples vpn-dienst Private Relay

Mobiele providers Vodafone, Telefonica, Orange en T-Mobile zouden een brief naar de Europese Commissie gestuurd hebben waarin ze zich verzetten tegen Apples Private Relay. Ze willen dat de vpn-dienst geblokkeerd wordt.

De telefoonmaatschappijen zeggen zich zorgen te maken dat netwerken en servers door de Private Relay-dienst geen toegang meer krijgen tot 'essentiële netwerkgegevens en metadata'. Dat schrijft The Telegraph, die de brief heeft ingezien. De providers stellen dat deze dienst de Europese 'digitale soevereiniteit' kan ondermijnen. Daarnaast zouden door Private Relay telecommunicatie-netwerken niet langer 'efficiënt' beheerd kunnen worden door providers. Verdere duiding bij deze uitspraken wordt niet gegeven.

meer ...
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
Grappig. Het enige steekhoudende argument van de providers is dat ze geen metadata meer kunnen analyseren :wacko:. Precies waarom Apple zo'n functie in het leven roept. Ook wel grappig dat die providers van de brief niet de XS4ALL's (en zelfs niet de Ziggo's..) zijn, maar de vooral mobiele providers.. Ik weet nog even niet wat ik daarvan moet vinden maar vertrouw ze bij deze al 50% minder.