geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacFan-icoon.jpg
iCreate Magazine is failliet, MacFan krijgt nieuwe naam (Upd. x2)
De F&L Publishing Group heeft maar liefst 19 titels in de portefeuille, waaronder erg bekende maar ook wat minder bekende namen. Daarbij zitten onder andere Chip Foto Magazine, Photoshop Magazine, c't Magazine voor Computer Techniek en iCreate Magazine.

Met name iCreate telde nog wel wat leden van MacFreak onder zijn lezers, daarom delen we hierbij het nieuws dat de F&L Publishing Group failliet is, wat natuurlijk ook alle publicaties van deze groep raakt. Op dit moment bestaat de website van iCreate nog wel, maar het lijkt een kwestie van tijd tot alle websites van de verschillende publicaties uit de lucht zullen gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Cover-Machina.png
iCreate Magazine is failliet, MacFan krijgt nieuwe naam (Upd. x2)


Dat betekent dat het aardig rommelt in bladenland. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld MacFan, waarvan recent bekend werd dat het vanaf het volgende nummer de blik zal verruimen en voortaan onder de titel "Machina" door het leven zal gaan.

Hieronder het complete persbericht dat het huidige MacFan hierover verstuurde:
Citaat

MacFan, het magazine voor de liefhebbers van alles wat met Apple te maken heeft, verandert na twintig jaar van naam. Met ingang van jaargang 2018 zal het technologie en lifestyle magazine door het leven gaan als 'Machina'.

De naam

‘Machina’ maakt van de machine iets menselijks; het klinkt als een persoon. Dat is misschien ook de associatie van mensen die de film Ex Machina kennen.

We leven in een wereld waarin mens en machine naar elkaar toe kruipen. Machinelearning en artificial intelligence gaan een steeds grotere rol in ons leven spelen. We praten met onze apparaten, onze auto’s nemen zelf beslissingen. De naam Machina past prachtig bij die ontwikkelingen.

Waarom deze naamsverandering?

Machina blijft natuurlijk hét blad voor de liefhebbers van alles wat met Apple te maken heeft. Waar het blad in de voorbije jaren de opkomst en ontwikkeling van Apple op de voet heeft gevolgd, is het met name de laatste jaren geëvolueerd naar een medium dat kijkt naar de samenleving in al zijn digitale facetten. Met de nieuwe naam Machina wordt dit nu ook in de naam van het magazine bevestigd.

Eerste editie

De eerste Machina verschijnt half december en wordt een collectors item voor adverteerders op gebied van technologie en lifestyle. Vervolgens verschijnt Machina iedere twee maanden en blijven vooralsnog de 2017 tarieven ook volgend jaar van toepassing.Update: Inmiddels is het zover. De naam MacFan bestaat niet meer en het eerste nummer van nieuwe Machina Magazine is uit. De vernieuwde website is te vinden op machinamagazine.nl
Update 2: hoewel het (nog) niet voor volle honderd procent rond is zijn er erg veel tekenen dat het iCreate gaat lukken in een doorstart te maken. Wij duimen er in ieder geval hard voor.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: iEscape

Citaat
Robert om 16:20, 27-11-2017
Met name iCreate telde nog wel wat leden van MacFreak onder zijn lezers, daarom delen we hierbij het nieuws dat de F&L Publishing Group failliet is, wat natuurlijk ook ale publicaties van deze groep raakt. Op dit moment bestaat de website van iCreate nog wel, maar het lijkt een kwestie van tijd tot alle websites van de verschillende publicaties uit de lucht zullen gaan.

Dank voor het delen van het minder goed nieuws   :cry:
Dat is nooit leuk natuurlijk, ik wist nog toen F&L-forum werd opgeheven.
En ben mijn abonnementsgeld ook kwijt .  .  .  .  .  zeker.
Heb 3 dagen geleden iCreate 93 nog in de bus ontvangen & ook de digitale versie    :cry:  :cry:  :cry:
met vriendelijke groet, iEscape
geplaatst door: Spooter
geplaatst door: iEscape

Citaat
Spooter om 18:16, 27-11-2017
Maar waarom wordt er niks op hun twitteraccount gezegd??

Laatste twitter berircht was van 13 nov 2014 ?????

met vriendelijke groet, iEscape
geplaatst door: Robert
@ Spooter: bedankt voor die link, inmiddels aan het nieuwsbericht toegevoegd.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Mathy
Als ze het nu nog Mac-hina genoemd hadden of op een andere manier de eerste drie letters af hadden laten steken ten opzichte van de laatste vier...  Maar bij de naam Machina denk ik niet aan Apple of de (i)Mac.
geplaatst door: JH
Machina...wat een beroerde naam: ik blijf er steeds Mac China in zien  :crazy:

Mac-musician
geplaatst door: MacMiep
wat een lelijke naam voor een Mac blad!  :barf:
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels en Duits!
geplaatst door: LuckyLuke
Nou ik heb nog een abbo tot x datum, maar weet nu al dat deze niet verlengd gaat worden.
Wat een flut naam voor een tijdschrift. Spreekt mij als mac gebruiker totaal niet aan.
geplaatst door: Dick de Roos
Ach die naam is niet zo interessant. Kwestie van wennen lijkt mij.
Als de inhoud dat maar wel is.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: bacon
Als jarenlang abonnee van MacFan, vind ik de verandering van naam ook niet zo geweldig. Ik denk dat het te maken heeft met het volgende: zojuist hoor ik op BNR/BNR-Digitaal de hoofdredacteur van Machina zeggen, dat Machina Apple niet  met oogkleppen op Apple wil benaderen. Daar kan geen enkel onafhankelijk denkend mens bezwaar tegen hebben. Ik blijf abonnee, en neem de naam op de koop toe.
"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg" (Einstein)
geplaatst door: GeorgeM
Citaat
bacon om 14:27, 16-12-2017
dat Machina Apple niet met
oogkleppen op Apple wil benaderen.

Als ze iCulture maar niet achterna gaan, die vergeleken bijvoorbeeld de Surface Laptop met de MacBook terwijl die eerste alleen nog maar aangekondigd was en verklaarden alleen op grond van die aankondiging dat de Surface Laptop hun aanrader was. Bizar.

http://www.macfreak.nl/forums/topic/18/6899/microsoft-surface-vs-apple-macbook/
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet over de mogelijke doorstart van iCreate.