https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir2018-icoon.jpg
iFixit haalt de nieuwe MacBook Air helemaal uit elkaar
Bij ieder nieuw apparaat van Apple is het onvermijdelijk; iFixit haalt het zodra het binnen is meteen weer helemaal uit elkaar. Gelukkig voor ons, want dat geeft ons niet alleen inzicht in hoe het apparaat is opgebouwd, maar zorgt ook voor de uitstekende Repair Guides waar hier vaak naar doorverwezen wordt.

Dit keer is de nieuwe 13-inch MacBook Air aan de beurt, waarbij onder andere duidelijk wordt dat er zowel Pentalobe- als Torx schroeven door Apple gebruikt zijn, dat de opslag in deze MacBook Air van SanDisk afkomstig is, het RAM-geheugen komt van SK Hynix. Verder zijn onder andere de speakers en batterij geplakt, maar daarbij is gebruik gemaakt van uitrekbaar plakband, waardoor het verwijderen ervan wat minder lastig is. Ook zitten veel van de connectors, zoals de Thunderbolt 3 aansluitingen, op hun eigen boards, wat eventuele vervanging makkelijker maakt.


Met het bovenstaande in gedachten lijkt het voor de hand te liggen dat de Repairabilty-score niet zo laag zal uitvallen, maar iFixit geeft deze MacBook Air een 3 uit 10. Dat blijkt vooral te komen omdat je voor het vervangen van de batterij eerst het moederbord en de speakers moet verwijderen, en omdat zowel de opslag als de RAM op het moederbord vast zitten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixitRepairabilityScoreMacBookAir2018.png
iFixit haalt de nieuwe MacBook Air helemaal uit elkaar

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert