geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProMaxXray-icoon.jpg
iFixit redelijk positief over ‘repairability’ van nieuwe iPhone Pro modellen
Om met het beste nieuws van iFixit’s ‘teardown’ te beginnen: de geruchten dat de batterij niet te vervangen zou zijn blijken niet waar, iets waar ze bij iFixit natuurlijk heel erg blij mee zijn. Geruchten die op MacFreak trouwens niet voorbij kwamen, wij geloofden daar helemaal niks van.

Er is nog meer goed nieuws, zo zijn deze nieuwe iPhones ook als een boek te openen, net zoals de directe voorgangers. Verder is het display makkelijker te vervangen omdat het speakertje bovenaan niet meer daaraan bevestigd is en gaat het om een combinatie van het OLED scherm met de aanraak-laag. Ook blijkt de ‘notch’ kleiner te zijn omdat Face ID's flood illuminator en dot projector nu samen in één module zijn.


Hierboven de hele teardown, let op, het duurt ruim een uur. Wil je liever de uitleg en de foto’s zien, die zijn op deze pagina te vinden.

Display vervangen en Face ID

Je kon gisteren op MacFreak al lezen dat het leek alsof het scherm vervangen door een scherm wat niet door Apple goedgekeurd is zorgt dat Face ID niet meer werkt, bij iFixit bevestigen ze dit.

Citaat
Face ID works even when we disconnected the front sensor assembly. However, any display replacement knocks out Face ID. We tried transferring the sensors from the old display and porting over the Face ID hardware, but no dice. It looks like the display is serial-locked to the phone.

‘Repairability’ score

Zoals altijd sluiten ze bij iFixit ook weer af met een ‘repairability’ score, die is in dit geval een 5 op een schaal van 1 tot 10.  Daarbij wat discutabele bezwaren, zoals het bezwaar tegen de vele schroefjes nadat iFixit zelf zich heel lang daarvoor heeft ingezet. Maar er zijn natuurlijk ook terechte bezwaren, bijvoorbeeld dat steeds vaker Appel’s eigen kalibratie-tools nodig zijn om reparaties aan de devices uit te kunnen voeren.

Daar zijn goede redenen voor, bijvoorbeeld de integriteit van data en privacy, maar er zijn ook gevallen waar Apple deze voor het eigen wagentje lijkt te spannen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixitiPhone13ProRepairabilityScore.jpg
iFixit redelijk positief over ‘repairability’ van nieuwe iPhone Pro modellen
 #iPhone
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.