https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
Apple zou al half miljard hebben uitgegeven aan Apple Arcade
Eén van de nieuwe services die Apple recent aankondigde is Apple Arcade, en die ziet er veelbelovend uit. Bij de lancering dit najaar wil Apple al meer dan 100 games aan kunnen bieden en heeft daarvoor al veel ontwikkelaars van naam vastgelegd. Meer daarover in dit nieuwsbericht en op deze pagina.

De krant The Financial Times bericht dat Apple per titel een paar miljoen dollar uit zou hebben gegeven voor de exclusiviteit, waardoor de teller inmiddels op een slordige half miljard euro zou staan (betaallink). Als dit klopt dan laat het zien hoezeer er bij Apple in dit initiatief geloofd wordt, en dat ze in Cupertino bereid zijn om daar de portemonnee ruim voor te trekken. De prijs voor een Apple Arcade abonnement is nog niet bekend, als die niet al te hoog uitkomt lijkt het voor de hand te liggen dat het een succes zal gaan worden.


Via Apple Arcade zullen games aangeboden gaan worden van onder andere Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, KleiEntertainment, Konami, LEGO, MistwalkerCorporation, SEGA, Snowman, en nog tientallen andere ontwikkelaars.

Voor Apple’s TV service zou er eerder één miljard uitgetrokken zijn, als we daar de uitgaven voor Apple Arcade bij optellen dan wordt nog eens extra duidelijk hoe serieus Apple is over de Services-tak. Niet voor niets, want het bedrijf verdient daar inmiddels lekker aan, en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen.

Verwachting

Analisten bij HSBC verwachten dat Apple in het eerste jaar 370 miljoen dollar met Apple Arcade binnen zou kunnen halen. Voor 2022 wordt er dan al 2,7 miljard verwacht, wat in 2024 door zou kunnen groeien naar 4,5 miljard dollar. Natuurlijk is dit allemaal koffiedik kijken, maar het maakt wel duidelijk waarom Apple hier graag in investeert.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste melddeMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert