Meer ontgrendelen in macOS 10.15 met Apple Watch
geplaatst: 19 april 2019 - 13:39
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Meer ontgrendelen in macOS 10.15 met Apple Watch
Heb je een Mac van 2013 of later, en is dat geen MacBook Pro met Touch Bar en dus met een Touch ID sensor, dan kan je die ook ontgrendelen met je Apple Watch. Op je Mac moet dan wel macOS Sierra (10.13) staan, de uitleg hoe dat precies werkt vind je op deze pagina van Apple Support.

Volgens dit gerucht zouden ze bij Apple van plan zijn om in macOS 10.15 meer opties toe te voegen die je dan met je Apple Watch kan ontgrendelen. Heb je Touch ID op jouw Mac dan kan je die nu al gebruiken voor het invoeren van inlognamen en wachtwoorden en in Terminal het sudo-commando gebruiken (voor gevorderde gebruikers) en betalingen met Apple Pay activeren, maar dan natuurlijk alleen als jouw bank die optie aanbiedt en jij er gebruik van maakt.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/nl_NL/applewatch/macos-high-sierra-unlock-watchos4-3-computer-with-apple-watch-hero.jpg
Meer ontgrendelen in macOS 10.15 met Apple Watch


Op zijn minst al die opties van Touch ID zouden ook met een Apple Watch mogelijk gaan worden in macOS 10.15, het is nog niet bekend of daar nog andere opties bij gaan komen. Vanaf 3 juni zullen we meer weten, dan zal Apple in de keynote van de WWDC ongetwijfeld meer over macOS 10.15 uit de doeken doen.

Dat er veel meer mogelijk is met de Apple Watch is bijvoorbeeld ook te zien aan de Nuki Smart Lock. Eind maart kwam van de app van dat slimme slot een update uit die het mogelijk maakte om ook met je Apple Watch dat slot te openen. De beste prijzen voor dit slot en de bijbehorende bridge zijn te vinden op deze pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NukiSmartLock.jpg
Meer ontgrendelen in macOS 10.15 met Apple Watch
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Meer ontgrendelen in macOS 10.15 met Apple Watch
reactie #1 geplaatst: 19 april 2019 - 14:04
Interessant. Unlocken met de iPhone kan blijkbaar ook, met de Unlox/MacID app.

https://itunes.apple.com/nl/app/unlox/id1313188193?mt=8
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα