https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac2011-icoon.jpg
Probleempje High Sierra update met iMacs 2009 - 2011 met een SSD
Zoals altijd bracht Apple naast een updates voor het huidige besturingssysteem (Catalina) ook veiligheidsupdates uit voor de twee voorgaande versies (Mojave en High Sierra). Als een iMac van tussen 2009 of 2011 hebt met daarin een SSD, dan kan je deze update beter nog even links te laten liggen.

Want we horen van meerdere kanten (en klanten) dat die plotseling problemen hebben met het afsluiten van hun iMac, in alle gevallen is dat probleem pas ontstaan na die recente update. Of dit ook het geval is bij iMacs waarin een harde schijf zit is niet bekend, waarschijnlijk is er in dat geval geen sprake van problemen, ze komen op dit moment in ieder geval nergens op het internet naar boven.Heb je al wel zo’n iMac en je wilt die uitzetten sluit dan in ieder geval eerst alle programma’s af, bijvoorbeeld vanuit het Dock. Door daarna de power-knop ingedrukt te houden zal je iMac zichzelf uitzetten.

Een andere optie is je iMac in Systeemvoorkeuren → Energiestand in te stellen dat zowel het scherm als de iMac zelf relatief snel in slaap valt. Of je installeert High Sierra opnieuw, maar dan zal je wel een 10.13.6 update moeten hebben waar die laatste veiligheidsupdate niet in zit verwerkt.


geplaatst door: Robert
Wat is nu precies het probleem met het afsluiten dan?
geplaatst door: macsniper
@macsniper, ik neem aan dat het probleem met het afsluiten inhoudt dat de iMac -niet- meer afsluit.

@Robert, het is wellicht ook mogelijk om ‘terug te rollen’ naar een apfs snapshot van vóór de security-update. Ik weet dat automatisch een apfs snapshot aangemaakt wordt voordat je een macOS update uitvoert.
geplaatst door: fbakker
3e onderwerp in deze link:

https://www.lifewire.com/roll-back-apfs-snapshots-4154969

Heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar zo zou het moeten werken.
geplaatst door: boiing
@fbakker: goed idee en @boiing: bedankt voor voor de link.  :thumbs-up:

Ik dacht dat APFS pas bij Mojave zijn intrede deed, maar keek het net na en zie dat dit al bij High Sierra het geval was.
geplaatst door: Robert
Hoe dan ook, met mijn iMac mid 2011 en de High Sierra update van afgelopen week en een "gewone HD" geen problemen.
Bij vriendin met iMac 27" mid 2011 en Crucial MX500 1TB ook geen probleem.
geplaatst door: Max Gaav
My Mac is my second brain.
antw: Probleempje High Sierra update met iMacs 2009 - 2011 met een SSD
reactie #7 geplaatst: 1 augustus 2020 - 14:51
Ik heb dit probleem zowel bij een iMac 2010 i7 en een iMac 2011 i7 ondervonden. Na een aantal keer opnieuw installeren de update achterwegen gelaten en nu werken ze allebei na behoren.

Had ik dit bericht maar eerder gelezen dan had mij dat veel werk kunnen besparen. Dus toch maar regelmatig dit forum blijven bezoeken. :thumbs-up:
geplaatst door: JPK
Brain Donald Trump:
In the left side, there's nothing right. In the right side, there's nothing left.