https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
Omdat Apple net een update heeft uitgebracht voor de huidige versie van macOS, zijn er dus ook veiligheidsupdates voor de twee versies van het besturingssysteem daarvoor. Want Apple blijft op dit gebied altijd de twee voorgaande versies ondersteunen.

De twee voorgaande versies van Apple’s besturingssysteem voor de Mac zijn in dit geval macOS 10.14 Mojave en macOS 10.13 High Sierra, daar heeft Apple dan dus ook beveiligingsupdates voor klaarstaan. Waarschijnlijk meldt je Mac dit, maar mocht dat niet het geval zijn, hieronder vind je de links naar beiden. Wil je weten welke gaten er in deze updates allemaal gedicht zijn, daarvoor kan je op deze pagina terecht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MojaveDarkModeMacBookAir.jpg
Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High SierraWat te doen voordat je een systeemupdate installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versies van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt. Dat kan je vermijden door een backup te maken waar je ook van kunt opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met  Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.

macOS installeren op een apart volume

Het is natuurlijk ook mogelijk om Catalina te installeren op een andere schijf, zodat je ermee kan werken zonder wat voor stress dan ook. De uitleg hoe je dat het best doet is hier te vinden. Wil je liever niet met een aparte schijf werken, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een aparte partitie op je interne schrijf speciaal hiervoor aan te maken. #macOS #Update #Mojave #HighSierra
geplaatst door: Robert
antw: Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
reactie #1 geplaatst: 18 juli 2020 - 15:38
Ondanks de installatie van de nieuwe security update blijft mijn Mac mini 2018 met Mojave 10.14.6 kernel panics hebben. Apple lijkt geen greep te krijgen op haar T2-chip en bijhorend BridgeOS, dat belooft voor de nieuwe Mac's met eigen Apple-chip die werden aangekondigd!
Het lijkt erop dat Apple op de Vlaamse Regering begint te lijken want die zegt immers ook altijd: "Wat we zelf doen, doen we beter." en ondertussen draait de contactopsporing i.v.m. het coronavirus helemaal in de soep...
geplaatst door: Loureiro
antw: Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
reactie #2 geplaatst: 19 juli 2020 - 13:22
Word er een beetje verdrietig van dat Apple met de Mojave Security Update 2020-02 de kernel panics van de T2 Bridge OS op de Mac Mini 2018 heeft geïntroduceerd "Designed by Apple in California" en nog steeds niet heeft opgelost in update 003 en 004. Het versturen van de crash reports en een mailtje naar Tim Cook blijven onbeantwoord. Belooft weinig goeds!
Voor meer informatie volg https://discussions.apple.com/thread/251226783
geplaatst door: mac4me
Mac Mini i7 / MacBook Air 11" / iPad-mini / iPhone SE 2020 / Quadra 800 / Apple Classic II / Apple LC475 / Apple SE30 / Apple 512K (1985)
antw: Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
reactie #3 geplaatst: 19 juli 2020 - 13:31
Die Kernel Panics zijn toch een 'sleep' issue? Mijn Macmini 2018 staat 24 uur per dag aan (server) en ik heb nog nooit een Kernel Panic gezien. Hij verbruikt zo'n 10 Watt als ie niks bijzonders aan het doen is. Met andere woorden: laat 'm aan staan? Kost je anderhalve Euro per maand. Dat is natuurlijk geen echte oplossing maar dan hoef je er voorlopig niet meer over na te denken tot er een definitieve fix is.
geplaatst door: boiing
antw: Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
reactie #4 geplaatst: 19 juli 2020 - 13:44
Bij mij werkt het goed na de "update"

  sys.: High Sierra  ( iMAC mid 2011 )
antw: Security Updates voor macOS 10.14 Mojave en 10.13 High Sierra
reactie #5 geplaatst: 19 juli 2020 - 14:52
Die Kernel Panics zijn toch een 'sleep' issue? Mijn Macmini 2018 staat 24 uur per dag aan (server) en ik heb nog nooit een Kernel Panic gezien.
Mijn Mac mini blijft ook altijd ingeschakeld, en toch zie ik dikwijls het venstertje verschijnen waarin staat dat mijn Mac opnieuw is opgestart tengevolge van een kernel panic. Soms is er een hele poos geen enkele kernel panic, soms krijg ik er verschillende kort na elkaar, ik kan geen regelmaat of patroon in dat fenomeen ontdekken.
geplaatst door: Loureiro