India nu de tweede markt voor mobiele telefoons
geplaatst: 27 januari 2020 - 12:31
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
India nu de tweede markt voor mobiele telefoons
Toen Apple de eerste iPhone in 2007 op de markt bracht was er nog de meeste aandacht voor de VS, want dat was toen de grootste markt voor mobiele telefoons in de wereld. Maar de tijden kunnen snel veranderen, een paar jaar later was het China dat aanspraak kon maken op die eerste plaats.

Inmiddels is de VS op de derde plaats terecht gekomen, dit keer is het India waar volgens Counterpoint Research nog grotere aantallen mobiele telefoons verkocht worden. Dat gebeurde bij een groei van 7 procent, waarbij ook erg veel eerste generaties een upgrade kregen naar Chinese modellen die veel bieden voor een relatief lage prijs. Het goede nieuws voor Apple is dat het ook profiteerde van deze groei.Daarbij hielp het dat Apple de prijs naar beneden bracht, dat was mede mogelijk omdat de iPhone Xr lokaal in India geproduceerd wordt. En ook de iPhone 11 modellen doen het daar goed, onder andere doordat ze in India extra scherp geprijsd worden en dat Apple’s gerichte aanpak daar erg goed zou werken. Wat betreft die extra scherpe prijs, de iPhone 11 kostte ook in India minder dan de iPhone Xr.

Citaat
  • Apple was one of the fastest-growing brands in Q4 2019 driven by multiple price cuts on its XR device, thanks to local manufacturing in India. Additionally, 2019 saw the fastest rollout of Apple’s new iPhones (11 series) in India, with aggressive pricing and a good channel strategy. In fact, the new series especially iPhone 11 was introduced at a lower price point than the last year’s iPhone XR This has helped to gain share during the festive season and in its launch quarter in India. #iPhone
geplaatst door: Robert