Introducing San Francisco
geplaatst: 15 juni 2015 - 12:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FontBook-Yosemite-icon.jpg
Introducing San Francisco
Apple is hard bezig met het uitrollen van het nieuwe lettertype San Francisco, dat inmiddels te vinden is op de Apple Watch en in de beta-versies van zowel iOS 9 als OS X 10.11/El Capitan.

Dat betekent trouwens ook dat er een device is van Apple dat schittert door afwezigheid, en dat is de Apple TV. Maar omdat de updates daarvoor eigenlijk altijd die van iOS volgen - de Apple TV draait tenslotte op een variatie van iOS - ligt het voor de hand dat ook daarvoor deze herfst een update met dit lettertype zal komen.

Heb je interesse in lettertypes in het algemeen, of ben je een ontwikkelaar, dan is deze nieuwe pagina van Apple een aanrader.

Want daar kan je de TextKit en Font Specifications lezen en als je een Developer account hebt dan kan je ze daar ook downloaden. Er zijn trouwens twee versies, het San Francisco Font voor iOS 9 en OS X/El Capitan en het San Francisco Compact Font voor watchOS. Let wel op dat het hier om een pre-release gaat, het is mogelijk dat Apple nog wat aan dit lettertype zal aanpassen voor de finale versies van iOS 9 en OS X 10.11.

Als laatste nog een aanrader voor iedereen die dit interesseert, op deze pagina kan je de video Introducing the New System Fonts bekijken. Daarin vertelt één van Apple's Type Designers Antonio Cavedoni op de WWDC veel interessante dingen over het nieuwe lettertype, de filosofie er achter en waarmee je moet uitkijken als je dit lettertype in jouw app gebruikt.
geplaatst door: Robert