iOS 11.2.2: oplossingen voor Meltdown en Spectre
geplaatst: 9 januari 2018 - 10:50
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS11-icoon.jpg
iOS 11.2.2: oplossingen voor Meltdown en Spectre
Een paar dagen geleden gaf Apple ons meer details over de recent gevonden beveiligingsproblemen in moderne processors, met de codenamen Meltdown en Spectre. Daarbij werden ook updates beloofd voor de besturingssystemen van Apple zelf, inmiddels is het zover en staan die voor ons klaar.

Voor alle iDevices betekent dit dat Apple een iOS-update heeft klaarstaan, die heeft 11.2.2 als versienummer. Voor zover bekend is deze update alleen op het corrigeren van deze problemen gericht, als er andere bug-fixes in zitten, dan zijn die in ieder geval niet door Apple naar buiten gebracht.De pagina waar Apple naar verwijst in de schermafbeelding hierboven kan je vinden via deze link.

Zoals altijd raden wij aan om bij een update van een besturingssysteem dat alleen te doen al je een goede backup hebt. Voor iOS kan je dat doen via iTunes, waarbij je ook voor een lokale backup kan kiezen, waardoor je iets minder afhankelijk bent van het internet.

Updates voor iOS vind je in Instellingen > Algemeen > Software-update, waar je even moet klikken op de optie onderaan ("Download en installeer"). Daarna zal je eerst akkoord moeten gaan met de voorwaarden van deze update, en je code invoeren. Als de update eenmaal binnen is zal je nog één keer moeten bevestigen dat je die inderdaad wilt installeren. Daarna is het geduld hebben tot het er allemaal op staat, en je jouw iDevice weer kan gebruiken.


geplaatst door: Robert