https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone8-en-8Plus-icoon-2.jpg
iOS 11.3: problemen bij vervangende schermen niet van Apple
Vorig jaar rond deze tijd was er een update van iOS 10 die stevige problemen gaf bij sommige iPhones 7 modellen. Daarbij was één ding opvallend: bij de meesten daarvan was het scherm door een andere partij dan Apple vervangen.

Waarschijnlijk gaat het om de kleine microchip die ieder scherm van een iPhone heeft, bij de updates wordt daarvan iets verwacht wat de chips die niet van Apple komen waarschijnlijk niet terug kunnen geven. Volgens dit artikel van Vice zou dit ook bij de iPhone 8 weer het geval zijn, tenminste, alleen als daar iOS 11.3 op gezet wordt, daarvoor werden er niet dit soort problemen gesignaleerd.

https://www.apple.com/newsroom/images/product/iphone/standard/iphone8_iphone8plus_product_red_front_back_041018_big.jpg.large.jpg
iOS 11.3: problemen bij vervangende schermen niet van Apple


Opvallend genoeg is dit probleem op ons eigen forum nog niet voorbij gekomen, en bij een zoektocht langs andere Nederlandse forums konden we ook niets vinden. Misschien dat schermpjes van andere partijen in de VS over het algemeen van een andere bron komen dan die in Nederland gebruikt worden?


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: iOS 11.3: problemen bij vervangende schermen niet van Apple
reactie #1 geplaatst: 10 april 2018 - 13:47
Dat klopt, Robert. 3rd party reparateurs hier schijnen beter te weten wat ze inkopen. Mijn reparateur zei ook al iets in de trant van dat je erg stom moet zijn om de allergoedkoopste Chinese schermpjes te kopen, want dat zijn afgekeurde, 2dehandse of erg slechte namaak. Hij koopt alleen wat bekend staat als "unlabeled". Gelijk aan Apple schermen, maar zonder Apple type nummer en label. Maar ook bij die zijn dubieuze te vinden.

Het hangt dus af van je relatie met je leverancier. Diegenen die veel kopen, worden juist beleverd. Nieuwe of lastige klanten worden bedonderd.
geplaatst door: cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
antw: iOS 11.3: problemen bij vervangende schermen niet van Apple
reactie #2 geplaatst: 11 april 2018 - 08:51
Ben het ook nog nergens op Nederlandstalige fora tegengekomen.

De vraag lijkt of dit iets is van Apple, of dat die chips op de vervangende schermen niet goed genoeg zijn. Het lijkt snel alsof Apple de kwade pier hier is, maar het zou een gekke wereld zijn als ze in Cupertino rekening zouden moeten houden met inferieur spul van andere fabrikanten.
geplaatst door: GeorgeM
antw: iOS 11.3: problemen bij vervangende schermen niet van Apple
reactie #3 geplaatst: 11 april 2018 - 11:27
Ik weet het niet, maar ik denk niet dat Apple zich hiermee gaat bezighouden. De potentiële backlash is veel groter dan de potentiële winst. Apple maakt graag wat winst op reparaties, maar het is absoluut geen hoofddoel. Er is gewoon te weinig aan te verdienen.
geplaatst door: cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.