iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs
geplaatst: 8 februari 2019 - 11:18
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs
Sinds begin vorige week duidelijk werd dat er een stevige bug in groepsgesprekken voor FaceTime bleek te zitten werd dat door Apple op de servers compleet uitgezet. Inmiddels is iOS 12.1.4 uit, waarin niet alleen die bug gecorrigeerd wordt, maar ook nog een paar andere kritieke.

Die andere kritieke bugs zijn ook te vinden op de pagina waar we alle verbeteringen voor de veiligheid van iOS 12.1.4 kunnen vinden. Die bugs hebben de weinig tot de verbeelding sprekende namen CVE-2019-7286 en CVE-2019-7287, waarbij te zien is dat die onder andere gemeld zijn door mensen van Google Project Zero. De leider van die projectgroep, Ben Hawkes, heeft laten weten dat het daarbij om zogenaamde zero day attacks gaat, die volgens hem ook al misbruikt werden.


Dat de bug voor groepsgesprekken in FaceTime weer helemaal opgelost is kan je ook zien op Apple's eigen systeemstatus-pagina. Daar staat op dit moment "FaceTime - Opgelost probleem". Als je daar op klikt zie je het volgende tekstje:

Citaat
Groepsgesprekkenfunctie in FaceTime werkt weer. Werk je software bij om groepsgesprekken in FaceTime te gebruiken.

En hieronder de (erg korte) release notes van Apple bij deze iOS 12.1.4 update, waardoor overduidelijk is dat deze update geen nieuwe dingen biedt maar puur en alleen maar dient voor het corrigeren van de eerder genoemde kritieke bugs.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS12.1.4-update.jpeg
iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Installatie van een iOS update

Het installeren van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 60.000 mensen die hier gemiddeld ongeveer 5 minuten zijn. Interesse om die allemaal met advertenties of door sponsoring te bereiken? Alle mogelijkheden hiervoor zijn te vinden op deze pagina.
geplaatst door: Robert
antw: iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs
reactie #1 geplaatst: 8 februari 2019 - 16:00
Deze update had ik gisteren probleemloos op m'n iPhone geïnstalleerd!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: iOS 12.1.4 update corrigeert kritieke bugs
reactie #2 geplaatst: 8 februari 2019 - 17:00
Hier ook zonder problemen op een iPhone X gezet. Dat ging sneller dan is de meeste andere gevallen, had dan ook het idee dat het ziet zo'n grote update was (in MB's).
geplaatst door: GeorgeM