https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
iOS 12.3.2 update is alleen voor de iPhone 8 Plus
Het komt niet zo heel erg vaak voor dat Apple updates uitbrengt die alleen voor één model bedoeld is. Maar bij de iOS 12.3.2 update die vandaag is uitgebracht is dat wel het geval, die is alleen bedoeld voor de iPhone 8 Plus en dan specifiek voor het corrigeren van één probleem.

Bij een aantal mensen met dit model zou de portretmodus niet goed werken, dat is de modus waarbij je tijdens de opname, of achteraf, de achtergrond onscherp kan maken. Let op, als je een andere iPhone hebt zal deze update niet gevonden worden, die is echt alleen maar voor de iPhone 8 Plus bedoeld. Daarin zit dan ook echt alleen maar de correctie met het probleem met de portretmodus daarop, verder niets. Meer over de portretmodus is te vinden op deze pagina.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone8PlusPortretmodus.jpg
iOS 12.3.2 update is alleen voor de iPhone 8 Plus


Portretmodus is trouwens alleen maar een optie als je een iPhone hebt die daar geschikt voor is, dat zijn de volgende modellen:

  • iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7 Plus

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 12.3.2 update is alleen voor de iPhone 8 Plus


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 12.3.2 update is alleen voor de iPhone 8 Plus
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert