https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
iOS 13.5 laat je makkelijker je medische ID delen
In de afgelopen tijd heb je hier al kunnen lezen hoe je de COVID-19 Exposure Notificaties die in iOS 13.5 zullen staan aan of uit kan zetten, en in dit nieuwsbericht vond je meer details over hoe het gaat werken. Maar Apple is meer van plan op het gebied van gezondheid in iOS 13.

Daarbij gaat het over de medische ID in iOS 13, die is op dit moment wel te zien als je de volume- en power-knop tegelijkertijd ingedrukt houdt, hoe dat er uit ziet zie je hieronder. Maar wat als degene die je vindt dit niet weet en jij niet in staat bent om dat te vertellen, bijvoorbeeld omdat je bewusteloos bent. Dat laatste is mogelijk als je een Apple Watch Series 4 of nieuwer hebt, want die kunnen detecteren of je gevallen bent, en automatisch de hulpdiensten bellen. Als er niets aan de hand is kan je die automatische oproep natuurlijk ook gewoon onderbreken voordat die plaatsvindt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SOS-noodmelding-iPhone.jpg
iOS 13.5 laat je makkelijker je medische ID delen


Extra opties voor de medische ID in iOS 13.5

In iOS 13 blijkt Apple nu nog een aantal extra opties te hebben ingebouwd voor je medische ID. Daarbij kan je jouw medische ID bijvoorbeeld delen op het lockscreen, of instellen dat die automatisch gedeeld wordt op het moment dat het noodnummer gebeld wordt. De verschillende nieuwe opties zie je in de schermafbeeldingen hieronder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13.5MedischeID.jpg
iOS 13.5 laat je makkelijker je medische ID delen

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Heb je nog geen medische ID ingesteld in de Gezondheid-app op je iPhone, in artikel lees je hoe je dat kan doen. En zit je zelf in een noodsituatie maar heb je geen Apple Watch, dan lees je hier hoe je dat het beste op een iPhone doet. #iOS #MedischeID
geplaatst door: Robert