https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon2.jpg
iOS 13.5 vraagt meteen om je code als je een masker op hebt
Het was al veel langer bekend dat Face ID geen probleem heeft met een gezicht met scheerschuim of een baard die daar eerst niet was, maar niet meer werkt als je gezicht teveel door iets bedekt wordt. Denk aan een sjaal in de winter, of een dokter met een mondkapje.

Dat laatste is natuurlijk een probleem op een moment dat steeds meer mensen mondkapjes zijn gaan dragen door de huidige Covid-19 pandemie. Dat is bij Apple ook doorgedrongen, in de beta-versie van iOS 13.5 is Face ID zo aangepast dat het meteen ziet als je gezicht door zo’n mondkapje bedekt wordt. Daardoor zal Face ID niet meer eerst proberen je gezicht te herkennen, wat tijd kost, maar je meteen de opties geven om de beveiligingscode in te voeren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneVoerToegangscodeIn.jpg
iOS 13.5 vraagt meteen om je code als je een masker op hebt


Het frustrerende moment van steeds weer wachten op iets waarvan je toch weet dat het niet gaat werken is in iOS 13.5 dus verdwenen.

Mocht je je afvragen waarom het in dit nieuwsbericht plotseling over de beta-versie van iOS 13.5 gaat, terwijl we het eerder hier op MacFreak steeds over de beta-versie van iOS 13.4.5 ging, het antwoord daarop is simpel: doordat de nieuwe Covid-19 API in de komende versie van iOS verwerkt zal zijn heeft Apple het versienummer opgehoogd. Versie 13.4.5 zal dus overgeslagen gaan worden, de volgende versie van iOS zal 13.5 als versienummer krijgen. #iOS
geplaatst door: Robert
antw: iOS 13.5 vraagt meteen om je code als je een masker op hebt
reactie #1 geplaatst: 30 april 2020 - 10:24
Men moet maar even contact opnemen met de Chinezen. Die kunnen het wél:
https://www.nu.nl/279536/video/chinese-technologie-herkent-gezichten-met-mondkapjes.html
geplaatst door: peerzwart
Mijn iphone SE wist mij net te vertellen dat update 13.4.1 klaar stond. Die is nu geïnstalleerd dus overslaan van die versie lukt niet meer. O wacht het is een typo. 13.4.1 hoort in het nieuwsbericht 13.4.5 te zijn..
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380