geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
iOS 14.5 gaat batterijen van alle iPhone 11 modellen opnieuw kalibreren
Drie jaar geleden kwam iOS 11.3 uit, waarin voor het eerst uitgebreide batterij-instellingen te vinden waren. Apple publiceerde daarna een aantal support-pagina’s met meer informatie over dit onderwerp, de pagina met de meest algemene informatie daarover is hier te lezen.

Maar bij sommige iPhones, met name de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, bleek de kalibratie en de rapportage van de batterijstatus niet bij iedereen goed te werken. Het zou daarbij gaan om een relatief kleine groep, waarschijnlijk met oplaadbare batterijen van een andere leverancier daarin (maar dat brengt Apple natuurlijk niet naar buiten). Heb je zo’n model en werkt bij jou die rapportage van de batterijstatus niet goed, dan is iOS 14.5, dat binnenkort gaat uitkomen , waarschijnlijk de oplossing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14-iPhone11ProSettingsBatteryHealthRecalibratingMaximumCapacityAndPeakPerformanceCapabilityp.jpg
iOS 14.5 gaat batterijen van alle iPhone 11 modellen opnieuw kalibreren

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Want speciaal voor deze modellen heeft Apple in iOS 14.5 ingebouwd dat daarvan de batterij opnieuw gekalibreerd wordt. Zoals je hierboven links kan zien moet je daarvoor wel geduld hebben, want dat proces kan meerdere weken in beslag nemen.

Je hoeft dat zelf natuurlijk niet in de gaten te houden, als je in die periode wel kijkt in Instellingen → Batterij → Batterijstatus dan krijg je waarschijnlijk de middelste melding hierboven te zien. Mocht de kalibratie uiteindelijk niet lukken dan zal de melding rechtsboven verschijnen, je kan dan bij een erkende Apple serviceprovider de batterij laten vervangen.

Wel je nog meer informatie over het opnieuw kalibreren van de rapportage van de batterijstatus in iOS 14.5? Die kan je vinden op deze pagina.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.