https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
iOS 14: automatische vertalingen in Safari, Apple Pencil op websites?
Sinds het moment dat 9to5Mac een gelekte versie van iOS 14 in handen kreeg is dat een enorme rijke bron van informatie over de toekomstplannen die er bij Apple voor iOS zijn gebleken. Ook nu is dat weer het geval, waarbij Apple’s hardware nieuwe mogelijkheden lijken te gaan ontsluiten.

Dit keer vonden ze onder andere de mogelijkheid om pagina’s in Safari te laten vertalen. Dat zou kunnen als je op die optie klikt, waarschijnlijk op dezelfde plek waar we nu de Reader-weergave en meer vinden als je op de bovenbalk van Safari klikt (hieronder een voorbeeld daarvan). Maar er zou in Instellingen → Safari ook een optie komen om dit automatisch in te stellen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSafariOptiesMacFreak.jpg
iOS 14: automatische vertalingen in Safari, Apple Pencil op websites?


Net zoals bij de Reader-weergave is er niet alleen de optie om te kiezen voor een vertaalde pagina, je kan natuurlijk ook weer terug naar het origineel. Op dit moment kan Siri al veel voor ons vertalen, maar alle tekst op websites vertalen zou nieuw zijn voor Safari (Google’s Chrome-browser heeft deze optie al een tijd).

Verdere plannen met vertalingen

Maar Apple’s plannen voor vertalingen gaan veel verder. Zo vonden ze bij 9to5Mac ook duidelijke aanwijzingen dat er bij Apple bijvoorbeeld gewerkt wordt om deze vertalingen-optie ook beschikbaar te maken in de App Store. iOS zou dan bijvoorbeeld beschrijvingen of reviews bij apps in een andere taal voor je kunnen vertalen.

Daarbij zou Apple de Neural Engine gebruiken, zodat deze optie ook mogelijk is zonder een internet-verbinding en zonder dat er data naar Apple verstuurd zou worden. Datzelfde zou trouwens ook de bedoeling zijn voor Siri, zodat die ook voor je zal kunnen vertalen als je bijvoorbeeld ergens bent waar je geen bereik hebt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadApplePencilChildDrawing.jpg
iOS 14: automatische vertalingen in Safari, Apple Pencil op websites?


Apple Pencil op websites

Verder ook nog goed nieuws voor iedereen met een iPad en een Apple Pencil. In iPadOS 14 werd bijvoorbeeld volledige ondersteuning gevonden voor het gebruik van Apple Pencil op websites. En dan niet alleen om de website te bedienen, maar ook de mogelijkheid om aantekeningen toe te voegen, etc.


 #iOS
geplaatst door: Robert
Aantekeningen op websites? Krijg je dan een lokale berg virtuele geeltjes? Bewaart hij de pagina zoals hij was bij het maken van de aantekeningen? Wat gebeurt er dan als de pagina wijzigt? Synchroniseert iOS dat via iCloud ook naar andere devices? Dit allemaal los van de gedachte dat ik websiteannotatie nog geen moment had gemist.
geplaatst door: A Henket