geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
iOS 15, iPadOS 15 en watchOS 8 hebben aan 500 MB voldoende
Recent kon je hier op MacFreak lezen dat op een Apple Watch 3 een waarschuwing verscheen bij het installeren van updates, omdat er op dat device niet voldoende ruimte was. De oplossing, Apple Watch loskoppelen van iPhone en later weer verbinden, verdiende niet echt de schoonheidsprijs.

Dat hadden ze bij Apple duidelijk ook door: in de release notes van de derde beta-versie van watchOS 8 is te lezen dat deze update ook als er nog maar minder dan 500 MB aan opslagruimte vrij is toch uitgevoerd kan worden. Dezelfde melding is ook te lezen in de release notes van de derde beta voor iOS & iPadOS 15, wat ook voor die devices welkom is, vooral als je veel apps geïnstalleerd hebt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries4En-iPhoneXs-800x423.jpg
iOS 15, iPadOS 15 en watchOS 8 hebben aan 500 MB voldoende


De tekst die Apple hierbij gebruikt is “You can now update your device using Software Update if less than 500 MB of storage is available.” wat wel meteen de vraag opwerpt wat nu het minimum aan vrije ruimte is. Of maakt het update-proces een complete backup, installeert en zet dan diezelfde backup weer terug?

In dat laatste geval zou er eigenlijk nooit meer een probleem met de opslagruimte moeten zijn.

Ben je geïnteresseerd in wat er verder allemaal verbeterd is in de beta-versies, dan kan je daar natuurlijk ook voor terecht in de eerder genoemde release notes. Want die gaan natuurlijk over veel meer dan alleen deze oplossing voor het probleem met de opslagruimte.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.