https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
iOS 9 voor iPad krijgt multitasking en picture-in-picture
De geruchten waren er al vooraf, Apple zou met iOS 9 extra aandacht een de iPad gaan besteden, waardoor die weer aantrekkelijker zou gaan worden. En dat is precies wat Apple gedaan heeft.

In iOS krijgen we de mogelijkheid om voortaan niet alleen meerdere apps te multitasken door ze in de achtergrond open te hebben, voortaan kunnen we ook twee apps tegelijkertijd op het scherm zien. Daarbij kunnen we zelf voor de verdeling kiezen, dus je kan beide apps precies de helft van het scherm geven, kiezen voor een 75/25 verdeling, of welke andere manier dan ook.

De manier waarop dat gebeurt is gelukkig gedaan op een manier die bij Apple past: lekker simpel. Je sleept door met met je vinger vanaf de zijkant van het scherm naar binnen te glijden de tweede app er gewoon in. En ook in de stijl van Apple heeft deze view natuurlijk ook zijn eigen naam gekregen: Split View.

http://images.apple.com/live/2015-june-event/images/01dceaacc6be1e3fd7fd4cd03efe6c3ebcd25aee_expanded_xlarge.jpg
iOS 9 voor iPad krijgt multitasking en picture-in-picture


http://images.apple.com/live/2015-june-event/images/d26812841cf30d0074c44547096af11fd368dfad_expanded_xlarge.jpg
iOS 9 voor iPad krijgt multitasking en picture-in-picture


Waar geen geruchten over waren is de mogelijkheid om op de iPad nu picture-in-picture te gebruiken, je kan zelf het picture-in-picture venster bijna helemaal buiten beeld zetten, handig als je alleen het geluid wilt horen.

http://images.apple.com/live/2015-june-event/images/4edcbd043beaf42f356d9ae86e5d09d126fc092a_expanded_xlarge.jpg
iOS 9 voor iPad krijgt multitasking en picture-in-picture


iOS 9 beta is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars, als je ervoor kiest om je in te schrijven op deze pagina van Apple dan kan je als beta-tester er in juli ook van meegenieten, komende herfst zal de finale versie er voor iedereen zijn.

Op alle iPad mini's en de iPad Air kan je "slide over" gebruiken, dus het bekijken van een app aan de zijkant. Voor het volledige multitasking met split-screen heb je minimaal een iPad Air 2 nodig.

geplaatst door: Robert