https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixes
Apple heeft weer een update voor iOS en iPadOS voor ons klaarstaan, en als je naar de release notes krijgt dan zie je dat het on relatief kleine problemen gaat. Met andere woorden, na de nogal buggy release van iOS 13 lijkt Apple het inmiddels weer aardig op de rails te krijgen.

Daarbij zit trouwens nog een overblijfsel van de problemen met multitasking die in iOS 13.2.2 al grotendeels opgelost werden. Tijdens het downloaden van materiaal in de achtergrond bleek dat in sommige gevallen geblokkeerd te worden. Kennelijk was daar ook na iOS 13.2.2 nog niet alles helemaal goed gecorrigeerd. Maar omdat het erop lijkt dat iOS 13.2.3 nu ook die laatste plooien gladstrijkt lijkt het er op dat ze bij Apple iOS alles weer lekker op de rails hebben (hetzelfde geldt natuurlijk ook voor iPadOS).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13.2.3updateReleaseNotes.jpeg
iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixes


Hieronder de release notes compleet, inclusief de link die je hierboven al ziet.

Citaat
iOS 13.2.3 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

  • Oplossing voor een probleem waarbij zoekopdrachten binnen het systeem en binnen Mail, Bestanden en Notities mogelijk niet werkten
  • Oplossing voor een probleem waarbij foto's, links en andere bijlagen mogelijk niet werden weergegeven in de detailweergave in Berichten
  • Oplossing voor een probleem dat het downloaden van materiaal op de achtergrond kon blokkeren
  • Oplossing voor problemen die het ophalen van nieuwe berichten in Mail konden blokkeren en waarbij de oorspronkelijke inhoud van berichten niet werd opgenomen en geciteerd in Exchange-accounts

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixes


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixes


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixesmet dank aan forumlid ‘boiing’, die dit nieuws als eerste meldde op het forumBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: iOS en iPadOS 13.2.3 update zorgt voor nog meer bugfixes
reactie #1 geplaatst: 20 november 2019 - 05:55
Zonder problemen op mijn iPhone X gezet, nog niet getest of nu wel weer alle zoekopdrachten in Mail goed werken (want had ook last van die bug).
geplaatst door: anraadts