https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
iOS en iPadOS 13.4.1 verhelpen o.a. een FaceTime bug
Tijdens deze coronacrisis wordt er waarschijnlijk meer gebruik gemaakt van videobellen dan ooit. Dat betekent ook dat bugs daarin eerder gevonden worden, en dat het nog belangrijker is dat dit snel verholpen wordt. Dat is precies wat iOS en iPadOS 13.4.1 doen.

In dit geval ging het om FaceTime-gesprekken met apparaten met daarop 13.4, die niet werkten als de andere(n) in het gesprek die een wat ouder besturingssysteem gebruikten. Dat waren met name iOS 9.3.6 en lager, en met OS X El Capitan 10.11.6 en lager. Daarnaast is er ook meteen een probleempje verholpen waarbij Bluetooth niet werkte als je die koos in het snelmenu (Quick Actions) in het beginscherm.


Die snelmenu’s heetten eerst 3D Touch, en in de video hierboven van Apple zelf kan je zien hoe die werken. Het snelmenu voor Bluetooth vind je door langer op het icoontje van de Instellingen-app te drukken.

iPadOS

Voor iPadOS is er trouwens nog een bug verholpen, als je op een iPad Pro 12.9-inch (4e generatie) of iPad Pro 11-inch (2e generatie) hebt gemerkt dat het knopje voor de zaklamp in het bedieningspaneel of op het toegangsscherm niet werkte, dat probleempje zou nu ook opgelost moeten zijn.

Release notes

Hieronder de release notes van iOS 13.4.1 in beeld en tekst, in de tweede optie werkt ook de link onderaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13.4.1ReleaseNotes.jpg
iOS en iPadOS 13.4.1 verhelpen o.a. een FaceTime bug


Citaat
iOS 13.4.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone.

  • Er is een probleem verholpen waarbij apparaten met iOS 13.4 niet konden deelnemen aan FaceTime-gesprekken met apparaten met iOS 9.3.6 en lager of OS X El Capitan 10.11.6 en lager.
  • Er is een probleem verholpen met de app Instellingen waarbij ‘Bluetooth’ niet kon worden gekozen in het snelmenu in het beginscherm.

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS en iPadOS 13.4.1 verhelpen o.a. een FaceTime bug


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS en iPadOS 13.4.1 verhelpen o.a. een FaceTime bug


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS en iPadOS 13.4.1 verhelpen o.a. een FaceTime bugmet dank aan forumlid 'Mac OS X', die dit nieuws als eerste meldde #iOS #iPadOS #iPhone #iPodTouch #iPad
geplaatst door: Robert