iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs op
geplaatst: 25 september 2020 - 09:18
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs op
Eén van de grote veranderingen in iOS en iPadOS 14 was de mogelijkheid om andere mailprogramma’s of browsers te kiezen als standaard-programma. Maar juist in die verandering bleek een bug te zitten, na een herstart moest dat opnieuw worden ingesteld.

Hoewel iDevices zelden herstart worden was dit natuurlijk gênant, zeker op het moment dat het bedrijf steeds meer onder vuur ligt omdat het volgens concurrenten de eigen apps zou bevoordelen. Het is dan ook niet verbazend dat de eerste update voor iOS en iPadOS deze bug corrigeert. Maar dat is niet alles, in de release notes vinden we nog vier andere bugs die opgelost zijn. Het is goed mogelijk dat dit ook voor nog meer kleine bugs het geval is, die worden niet altijd vermeld.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14.0.1ReleaseNotes.jpg
iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs op


Citaat
Deze update bevat probleemoplossingen voor je iPhone.

  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de standaardinstellingen voor browser en e-mail opnieuw werden ingesteld nadat je iPhone opnieuw was opgestart
  • Er is een probleem verholpen waarbij cameravoorvertoningen mogelijk niet werden weergegeven op de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus
  • Er is een probleem verholpen waarbij je iPhone geen verbinding kon maken met wifinetwerken
  • Er is een probleem verholpen waarbij met sommige e-mailaanbieders geen e-mail kon worden verzonden
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat er geen afbeeldingen werden weergegeven in de News-widget

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs op


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs op


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS en iPadOS 14.0.1 lossen meerdere bugs opmet dank aan forumlid ‘fred44nl’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum


geplaatst door: Robert