geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Updates: iOS en iPadOS 15.2.1, kleine bugfixes een belangrijke fix HomeKit
Apple heeft updates voor alle iPhones, iPads en iPod touches met iOS 15 klaarstaan. Hierin worden twee bugs opgelost, de eerste zorgt dat iCloud links die via de Berichten-app verzonden worden weer correct werken (nogal een suffe bug, want het heeft te maken met twee dingen van Apple zelf).

De andere bugfix is voor iedereen die CarPlay gebruikt, sinds iOS 15 en iPadOS 15 kon het gebeuren dat apps van derde partijen niet reageerden, natuurlijk erg frustrerend in een omgeving waar je juist zo min mogelijk met de interface bezig moet zijn. Als het goed is zou dit na deze update verleden tijd moeten zijn. Beide bugfixes zie je ook in de release notes hieronder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15.2.1ReleaseNotes.jpg
Updates: iOS en iPadOS 15.2.1, kleine bugfixes een belangrijke fix HomeKit

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De pagina met de informatie over de beveiligingsaspecten van de software-updates vind je hier. Daar kan je lezen dat in deze update een belangrijke bug voor de veiligheid in HomeKit opgelost wordt, in de video hieronder kan je zien hoe die bug misbruikt kon worden. Meer over deze bug op pagina van de ontdekker daarvan.
Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Updates: iOS en iPadOS 15.2.1, kleine bugfixes een belangrijke fix HomeKit


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
Updates: iOS en iPadOS 15.2.1, kleine bugfixes een belangrijke fix HomeKit


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
Updates: iOS en iPadOS 15.2.1, kleine bugfixes een belangrijke fix HomeKitmet dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iOS #iPadOS #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: MacFrankie
Works like a charm...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: GeorgeM
Hier ook zonder problemen geïnstalleerd.