iPads krijgen in 2018 mogelijk ook TrueDepth Camera's
geplaatst: 10 oktober 2017 - 12:31
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon.jpg
iPads krijgen in 2018 mogelijk ook TrueDepth Camera's
We zien het vaak bij Apple, als een nieuwe techniek zich heeft bewezen op iPhones dan zien we die vaak later ook op iPads verschijnen, Denk bijvoorbeeld aan Touch ID, op de iPhone geïntroduceerd, inmiddels ook op alle iPad modellen die Apple op dit moment verkoopt.

Volgens Ming-Chi Kuo, de analist van KGI Securities die het opvallend vaak bij het rechte eind heeft, zal Apple dit de komende tijd ook gaan doen met Face ID. Dat zou alleen op de iPad Pro gaan verschijnen, waarschijnlijk omdat de techniek nog relatief duur is en de sensors nog steeds moeilijk te produceren zijn, en daardoor waarschijnlijk niet geleverd kunnen worden in de aantallen die Apple dan nodig zou hebben.
Citaat


We predict iOS devices to be equipped with TrueDepth Camera in 2018F will include iPhone X and 2018 new iPhone and iPad models. Because of this, we believe more developers will pay attention to TrueDepth Camera/ facial recognition related applications. We expect Apple's (US) major promotion of facial recognition related applications will encourage the Android camp to also dedicate more resources to developing hardware and facial recognition applications.


Mogelijk dat deze ontwikkeling met meer te maken heeft dan alleen het ontgrendelen van iPhones en iPads, Apple heeft recent ook een patent toegewezen gekregen voor een zogenaamde scanning depth engine. Dat patent gaat vooral over gaming op de Mac, mogelijk dat iets wat daar op lijkt ook gebruikt gaat worden voor de iPad?(klik op de afbeelding voor een grotere versie)


geplaatst door: Robert