https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
iPhone 11 de best verkochte smartphone in het afgelopen kwartaal
Apple zelf splitst al een tijdje de cijfers van verschillende producten niet meer uit bij de kwartaalcijfers, laat staan van de verschillende modellen. Dus zijn we daarvoor aangewezen op cijfers van anderen, dit keer is dat het internationale onderzoeksbedrijf Omdia.

Die hebben gekeken wat de de populairste smartphones waren in het eerste kwartaal van dit jaar, en dat vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Daarin is niet alleen duidelijk te zien dat de iPhone 11 het uitstekend doet (19,5 miljoen stuks verkocht), maar ook dat dit model in dit kwartaal nog veel beter verkoopt dan de iPhone XR een jaar gelden (13,6 miljoen stuks). In de top tien komen we verder de iPhone 11 Pro Max tegen op plaats zes (4,2 miljoen stuks) en de iPhone 11 Pro op plaats acht (3,8 miljoen stuks).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSalesChartQ1-2020.jpg
iPhone 11 de best verkochte smartphone in het afgelopen kwartaal


Dit betekent trouwens ook dat als je iPhone 11 modellen samen telt, dat die dan (met 8 miljoen stuks) nog een aardig stuk hoger uitkomen dan de huidige nummer twee op de lijst van Omdia, Samsung’s Galaxy A51 (met 6,8 miljoen stuks). #iPhone #Verkoopcijfers #Kwartaal
geplaatst door: Robert
Mooi moment om ook de iPhone 11 in de MacFreakShop aan te gaan bieden?!
geplaatst door: ettepet
Het probleem met iPhones is dat we er nauwelijks korting op kunnen geven, de marges zijn eigenlijk te klein.
geplaatst door: Robert
Ja, kan ik me voorstellen. Al kun je nu al voor 799 een iPhone 11 met 128GB bestellen (o.a. via partijen van Bol), toch dik onder de 859 euro die Apple vraagt voor hetzelfde toestel. Die partijen zullen ze toch ook ergens vandaan moeten halen?
geplaatst door: ettepet
Misschien in de toekomst als ons bereik nog wat verder gegroeid is (dat is op dit moment nog niet zo groot als dat van Bol, we hebben nu eenmaal ook niet hetzelfde marketing-budget... ;) ).
geplaatst door: Robert