https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11ProLenzenCloseUp-icoon.jpg
iPhone 11 Pro Max: nieuw design van batterij en moederbord
De Vietnamese YouTuber Dchannel heeft de eer om als allereerste een iPhone 11 Pro Max helemaal uit elkaar te kunnen halen. Dat is natuurlijk op zijn kanaal op YouTube te zien, hieronder kunnen wij er daardoor allemaal ook van meegenieten.

Daarbij vallen twee dingen op. Het eerste is dat de vorm van het moederbord weer rechthoekig is, de L-vormige moederborden die Apple bij de iPhone X introduceerde heeft het bedrijf nu dus weer achter zich gelaten. Dit nieuwe moederbord is ook wat kleiner, en lijkt minder aansluitpunten te hebben dan de directe voorgangers. Verder is er nog steeds erg veel verlijmd, maar dat doen inmiddels de meeste smartphone-makers.


Bij de batterij is exact het tegenovergestelde het geval, die is juist groter geworden en heeft een L-vorm. Daarbij is het nog niet duidelijk of dat één cel is, of dat het gaat om twee cellen die aan de buitenkant afgeschermd zijn. De capaciteit van de batterij is ook omhoog gegaan, waar die in de iPhone Xs Max nog 3174 mAh was gaat het nu om een oplaadbare batterij met een vermogen van 3969 mAh.

3D Touch

Eén van de dingen die Apple heeft laten vallen in de iPhone 11 Pro modellen is 3D Touch, die zijn nu vervangen door de optie om een icoontje iets langer vast te houden, waarna het tril-motertje van de Haptic Engine de illusie van 3D Touch geeft. Het voordeel is dat het voor Apple goedkoper is om te maken, en dat er wat meer ruimte overblijft onder het aanraakscherm, want er is een laag weg.

Het nadeel is dat het iets langer duurt, omdat 3D Touch in de praktijk lang niet door iedereen gebruikt werd is dat voor veel mensen waarschijnlijk geen groot bezwaar.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert