geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
iPhone 6 Plus vanaf nu ‘vintage’, vierde generatie iPad ‘verouderd’
Van tijd tot tijd voegt Apple producten die alweer even meegaan toe aan de lijst met de classificatie ‘vintage’ of verouderd (‘obsolete’). De eerste categorie betreft datgene waarmee Apple meer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar geleden is gestopt met de distributie voor verkoop.

Is het meer dan zeven jaar geleden, dan komt het op de lijst met verouderde producten terecht. De iPhone 6 Plus kwam voor het eerst op de markt in september 2014, en de productie ervan werd gestopt toen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus twee jaar later kwamen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-iPhone6Plus-groot.jpg
iPhone 6 Plus vanaf nu ‘vintage’, vierde generatie iPad ‘verouderd’


De iPhone 6 Plus was de allereerste keer dat Apple grotere modellen uitbracht. De iPhone 5 had nog een beelddiagonaal van 4-inch, bij de iPhone 6 was dat 4,7 en bij de iPhone 6 Plus 5,5-inch.

Vierde generatie iPad

De vierde generatie iPad kreeg in november van het afgelopen jaar al de status ‘verouderd’, maar omdat de lijst van Apple nu pas een update heeft gekregen is deze nu pas daarop verschenen. Dit model kwam voor het eerst op de markt in oktober 2012 en was de eerste iPad met een Lightning connector.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadVierdeGeneratieLightning.jpg
iPhone 6 Plus vanaf nu ‘vintage’, vierde generatie iPad ‘verouderd’


Daarbij was de Apple A8 chip er in twee keer zo snel als de voorganger, terwijl de grafische prestaties drie keer zo snel waren. #iPhone #iPad
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.