https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Met een dwarslaesie de duinen in om mooie foto's te maken
Waarschijnlijk heb je het gemist, gisteren was het Global Accessibility Awareness Day, die dag is vooral gericht is op de toegang van digitale middelen voor iedereen met een handicap. Naar aanleiding daarvan heeft Apple de fotografe Rachael Short in het zonnetje gezet.

Rachel was op 28-jarige leeftijd betrokken bij een ongeluk waardoor ze een hoge dwarslaesie opliep, maar was al landschapsfotografe voor het ongeluk, ze was toen vaak buiten te vinden met een 35 millimeter en een 4 bij 5 inch camera. Dat is nu allemaal niet meer mogelijk, dat is simpelweg te zwaar. Maar de overgang naar een iPhone Xs brengt ook voordelen met zich mee, ze kan zich nu veel beter op het beeld concentreren, de techniek en de apparatuur zijn daarbij nu geen factor meer.

https://www.apple.com/newsroom/images/values/accessibility/Apple_Photographer-Rachael-Short_Wandering-Path-Monastery-Beach_05162019_big.jpg.large_2x.jpg
Met een dwarslaesie de duinen in om mooie foto's te maken


Ze woont in Carmel, in de staat van Californië, een omgeving die al veel fotografen geïnspireerd heeft, vooral door de grillige vormen van de bomen daar doordat er vaak een krachtige wind vanaf de Stille Oceaan waait. Die bomen komen niet voor in het werk van Rachael Short, ze houdt van erg rustig gecomponeerde landschappen in zwart-wit waarbij achteraf vignettering langs de randen toegevoegd wordt en met een digitaal roodfilter de lucht dramatisch donker wordt gemaakt.

https://www.apple.com/newsroom/images/values/accessibility/Apple_Photographer-Rachael-Short_Everyday-Life-Natural-Beauty-Carmel_05162019_big.jpg.large_2x.jpg
Met een dwarslaesie de duinen in om mooie foto's te maken


Voor het maken van haar foto’s gebruikt ze de app Hipstamatic (€ 3,49), het naar zwart-wit omzetten gebeurt in de gratis app Snapseed. Wil je het hele verhaal dat Apple over Rachael gepubliceerd heeft lezen, dat kan op deze pagina.


https://www.apple.com/newsroom/images/values/accessibility/Apple_Photographer-Rachael-Short_Fine-Art-Photographer-iPhone_05162019_big.jpg.large_2x.jpg
Met een dwarslaesie de duinen in om mooie foto's te maken
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert