https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
Veel mensen die een smartphone nemen hebben daarvoor vaak een lening, terwijl ze zich daar meestal niet van bewust zijn. De smartphone wordt gekocht inclusief een relatief duur abonnement, een groot gedeelte van de abonnementskosten zijn dan eigenlijk de afbetaling van die lening.

Als je niet persé het allernieuwste model moet hebben, maar toch graag bij de tijd bent, dan is een jonge tweedehands smartphone in combinatie met een sim-only abonnement vaak ook een erg goede optie. Zo heb je bijvoorbeeld bij Ben al een sim only abonnement voor 12 euro per maand, waarbij je onbeperkt kan bellen en sms-en met een data-bundel van 5 GB op het 4G netwerk. Die prijs is voor een abonnement van 24 maanden, voor één euro meer per maand ben je helemaal ongebonden, want kan je maandelijks opzeggen.


In de video hierboven zie je dat je bovendien makkelijk en snel de internet-bundel aan kan passen, heb je bijvoorbeeld aan 3 GB genoeg dan kom je nog goedkoper uit (€ 10,50 per maand bij 24 maanden, maandelijks opzegbaar weer één euro meer).

Dit is geen reclame voor Ben, dat is simpelweg de meest betrouwbare provider op dit moment die in Nederland het goedkoopste sim-only abonnement biedt. Bij Lebara ben je nog iets goedkoper uit, maar daar zijn meer klachten over te vinden, zo zou de internet-snelheid niet altijd top en klantenservice niet altijd even goed bereikbaar zijn. Over Ben zijn veel minder klachten te vinden, en veel meer goede recensies.

Een tweedehands iPhone

Combineer je zo’n sim-only abonnement met een tweedehands iPhone, dan bespaar je natuurlijk nog veel meer geld. Als we kijken naar een tweedehands iPhone X, voor 659 euro heb je daar al een refurbished model met 64 GB van, voor een tweedehands iPhone 8 met ook 64 GB aan opslagruimte ben je maar 439 euro kwijt.

Mag het een nog iets ouder model zijn dan gaat het je natuurlijk nog een stuk minder kosten, een iPhone 7 heb je nu al voor onder de 260 euro en een iPhone 6s is al te vinden onder de 200 euro.

Tweedehands kopen van een particulier

Dit zijn prijzen van een aanbieder die garantie biedt (bij de iPhone 8 zelfs twee jaar). Als je zelf tweedehands koopt ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit, maar neem je natuurlijk zelf alle risico's mocht er wat mis zijn met je aankoop. Doe je dat via MacFreak dan verklein je het risico (je koop dan vaak van iemand die meer vertrouwd is), maar het aanbod is hier relatief klein.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #1 geplaatst: 15 mei 2019 - 09:06
Ik kocht altijd het laatste model met een redelijk duur abonnement voor twee jaar om de volgende jaren alleen te verlengen met de goedkoopste sim only. Uiteindelijk zijn de kosten dan redelijk laag over de jaren (Ik heb nu een iPhone 6 Plus, eerste twee jaar 37 per maand, nu voor derde jaar 12 euro per maand. Gemiddeld zit je dan op 22 euro per maand). Echter omdat sinds een tijdje alles boven 250 euro wordt geregistreerd bij het BKR is het voor velen een ander verhaal geworden. Overigens is die BKR registratie niet zo spannend, het kan alleen tegen je werken bij het aangaan van een lening of hypotheek.
geplaatst door: macqintosh
iPhone 6+ 64GB / Apple TV 4 64GB / iMac 27" 5K (2017) / MacBook Pro 13" Retina (early 2015)
antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #2 geplaatst: 15 mei 2019 - 13:20
12 euro pm maandelijks opzegbaar iPhone 6s+ met voldoende gb en bel sms Tele2
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #3 geplaatst: 15 mei 2019 - 14:40
Ik ben toevallig overgestapt op Ben - moet alleen nog een aantal dagen wachten voordat mijn 06 overgaat.

Via ING Bank kreeg ik een mooie deal.
https://www.ing.nl/punten/productdetail/7034162

----

Een telefoon kopen bij de provider kan soms ook veel schelen hoor.

iPhone Xr 64GB Zwart ( als voorbeeld op dit moment, prijzen kunnen dagelijks veranderen )
 
https://tweakers.net/pricewatch/1242931/apple-iphone-xr-64gb-zwart.html

Telefoonwereld.nl is het goedkoopst met 758,-

https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/pakket/iphone-xr-64-gb-black/red6-red-essential/1-jaar/false/

Bij Vodafone kost in totaal 696,- ongeacht welk abonnement of termijn je daar aanhangt. Kies maar eens het goedkoopste abonnement, 1 jaar, zonder Ziggo-korting die telefoon blijft 696,- kosten.


Das een verschil (korting) van 62,- en het maakt verder niets uit of je die telefoon nu in één keer afrekent wanneer je het abonnement afsluit OF een X bedrag vooraf en de rest over 24 maanden. De telefoon blijft altijd hetzelfde kosten, namelijk 696,-


Die 62,- korting krijg jij van Vodafone omdat Vodafone altijd betere provisies heeft op toestellen dan welke andere winkel dan ook. Vodafone en andere providers verkopen namelijk veel meer toestellen voor Apple en andere fabrikanten dan winkels-winkels. Dat Vodafone niet altijd deze korting geeft is logisch, waarom zouden ze. Als een telefoon extreem populair is en niet aan te slepen dan gaan zij natuurlijk niet het goedkoopst/goedkoopst willen zijn alleen om iedereen een plezier te doen. Nee dan betalen mensen graag een beetje meer om 'm als eerste te krijgen.geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #4 geplaatst: 15 mei 2019 - 15:48
Sim only is met name interessant als je gaat verlengen en je behoud je telefoon. (je weet immers of je een goed toestel hebt) of je koopt tweedehands een telefoon van max? 6 maanden van iemand die altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben. Vanaf begin (2007?) al een telefoon met een sim only van Simpel. Goedkoper kan niet. Nadeel is dus de klantenservice bij een budget bedrijf maar zolang het werkt heb je die gelukkig niet nodig :-)
Nu dus >10 jaar al je moet soms gewoon geluk hebben.
geplaatst door: pjottervmr
antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #5 geplaatst: 15 mei 2019 - 16:45
@ mayo en pjottervmr: kunnen jullie links sturen naar jullie abonnementen? (of hier vertellen wat die abonnementen precies inhouden).

Als dat goede concurrentie is van het abonnement van Ben dan voeg ik ze aan het nieuwsbericht toe.
geplaatst door: Robert
antw: iPhone met sim-only abonnement kan veel geld schelen
reactie #6 geplaatst: 17 mei 2019 - 13:07
@ mayo: heb het zelf net even nagekeken, een vergelijkbaar abonnement bij Tele2 (onbeperkt sms en bellen met 5 GB data per maand) kost daar 15 euro per maand (een euro meer als het maandelijks opzegbaar is).

Het lijkt me dan ook voor de hand te liggen dat in jouw situatie Ben ook goedkoper zou zijn.

@ Shmoo: bedankt voor die tip!  :thumbs-up:

Zit zelf nog tot eind oktober aan T-Mobile vast, dus ben bang dat ik daar zelf jammer genoeg geen gebruik van kan maken...   :confused:
geplaatst door: Robert