Is er een prototype van een nieuwe iPad gestolen?
geplaatst: 29 april 2015 - 14:52
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir-icoon.jpg
Is er een prototype van een nieuwe iPad gestolen?
Op vijf april maakte een jongeman tussen de twintig en dertig jaar in Cupertino een afspraak met een dame online. Hij ontmoette de dame, die in gezelschap was van een andere man, maar wat toen waarschijnlijk een spannende date had moeten worden werd een geval van diefstal en kidnapping.

Want toen de man en vrouw eenmaal in zijn huis waren bedreigden ze hem met een mes, spoten ze pepper spray in zijn gezicht, stalen ze electronica en 7.500 dollar, namen ze het slachtoffer in hun auto en lieten ze hem na ruim een kilometer uit de auto.

De reden dat deze zaak de aandacht trekt is dat er bij die electronica een "test model iPad from Apple" zat. Onduidelijk is of het om een ouder prototype ging, of dat de man in kwestie nu bij Apple werkt en een prototype voor een komend model in huis had. De woordvoerder voor de sheriff wilde daar niet meer over kwijt dan het standaard "We are still investigating everything about this case".

De daders zijn inmiddels gepakt, waarbij de politie niet erg ver hoefde te zoeken naar de mannelijke dader, die zat al in de gevangenis voor een andere zaak. De methode in die andere zaak was waarschijnlijk hetzelfde als bij deze, alleen de dame was daarvoor vrijgelaten omdat de politie daar toen niet voldoende bewijs had. Dat ligt nu anders.

Als je er meer over wilt lezen, dan kan dat in dit artikel van de San Jose Mercury News.
geplaatst door: Robert