iTunes Store ondersteunt binnenkort Apple TV 1 niet meer
geplaatst: 26 februari 2018 - 14:51
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV.jpg
iTunes Store ondersteunt binnenkort Apple TV 1 niet meer
Heb jij nog een Apple TV van de allereerste generatie? Dat is het platte grijze model dat vanaf maart 2007 te koop was en in september 2010 werd vervangen door de eerste zwarte versie.

Dan is het zo langzamerhand tijd om ervoor te zorgen dat al je aankopen uit de iTunes Store lokaal bewaard zijn. Want op 25 mei van dit jaar zal dit model om beveiligingsredenen niet meer door de iTunes Store ondersteund worden. Dat geldt trouwens niet alleen voor de eerste generatie Apple TV, ook Windows XP- of Vista-pc's zullen vanaf diezelfde datum ook geen toegang meer hebben tot de iTunes Store.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/z-iTunes-12.4-interface-170516.png
iTunes Store ondersteunt binnenkort Apple TV 1 niet meer


Citaat
Over beschikbaarheid van de iTunes Store

Op 25 mei 2018 voert Apple beveiligingswijzigingen in die voorkomen dat pc's met Windows XP of Vista en Apple TV's (1e generatie) de iTunes Store kunnen gebruiken.

Windows XP- of Vista-pc's

Op 25 mei voert Apple beveiligingswijzigingen in die voorkomen dat oudere Windows-pc's de iTunes Store kunnen gebruiken. Als u een Windows XP- of Vista-pc gebruikt, wordt uw computer niet meer ondersteund door Microsoft en kunt u de nieuwste versie van iTunes niet gebruiken.

U kunt eerdere versies van iTunes op uw Windows-pc gebruiken zonder ondersteuning van Apple. Het is echter niet mogelijk om nieuwe aankopen te doen via de iTunes Store of eerdere aankopen op die computer opnieuw te downloaden.

Na 25 mei moet u Windows 7 of hoger gebruiken met de nieuwste versie van iTunes om aankopen te doen bij de iTunes Store en eerdere aankopen opnieuw te downloaden.

De nieuwste versie van iTunes is beschikbaar voor pc's met Windows 7 of hoger. Download de nieuwste versie op https://www.apple.com/nl/itunes/.

Apple TV (1e generatie)

Ook is het vanwege beveiligingswijzigingen vanaf 25 mei niet meer mogelijk dat Apple TV (1e generatie) de iTunes Store gebruikt. Dit apparaat is een verouderd Apple product en zal niet worden bijgewerkt om deze beveiligingswijzigingen te ondersteunen.

Na de wijzigingen hebt u alleen op Apple TV (2e generatie) of hoger toegang tot de iTunes Store.

Lees meer over de nieuwste Apple TV op apple.com/nl/tv.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert