Komt er toch weer een nieuwe HomePod?
21 mei 2022 - 08:50   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Komt er toch weer een nieuwe HomePod?
De alleereerste HomePod kwam uit in februari 2018 en stierf een zachte dood in maart 2021. Maar de originele HomePod blijkt inmiddels helemaal niet echt te willen sterven, want sindsdien is de HomePod alleen maar steeds meer waard geworden.

Het is niet duidelijk of dat heeft meegespeeld bij het besluit van Apple om dit model toch weer nieuw leven in te blazen. Tenminste, als de altijd prima ingevoerde analist Ming-Chi Kuo gelijk heeft, want hij voorspelt dat Apple van plan is in het vierde kwartaal van dit jaar een tweede generatie HomePod uit te brengen.


Als de bron een minder betrouwbare was dan deze dan hadden we het hier waarschijnlijk niet eens gemeld. Maar Ming-Chi Kuo heeft het zo vaak bij het rechte eind, dat het vreemd zou zijn als deze voorspelling gedaan zou zijn zonder een duidelijke aanwijzing, waarschijnlijk ergens in de keten van toeleveranciers van Apple.

Daarbij meldt hij “there may not be much innovation in hardware design”, mogelijk is de hardware van de tweede generatie HomePod dus niet eens zo heel erg anders dan van de eerste generatie.

Die hardware was inderdaad al prima, maar wat is dan het verschil met de eerste generatie, want dat was geen doorslaand succes. Misschien zijn er in de tussentijd erg grote stappen bij de stem-assistent Siri gemaakt?

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodBlackWhite.jpg
Komt er toch weer een nieuwe HomePod?


Mocht dat laatste zo zijn, dan zullen we daar tijdens de WWDC over een paar weken ongetwijfeld meer over gaan horen.

Eerdere geruchten

Mark Gurman van Bloomberg schreef in oktober 2020 dat er bij Apple gewerkt werd aan een HomePod die wat groter is dan de HomePod mini, maar kleiner dan de eerste generatie.

Diezelfde Mark Gurman schreef in zijn nieuwsbrief een maand geleden dat er bij Apple gewerkt wordt aan een HomePod in combinatie met een Apple TV en een FaceTime camera. Die versie van de HomePod zou dan als centrum van het huis dienen, extra HomePod mini’s zouden dan de satellieten zijn. #HomePod #Gerucht
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Komt er toch weer een nieuwe HomePod?
21 mei 2022 - 19:05    reactie #1
geplaatst door: gipsman
De mini’s zijn hebbedingetjes, maar dat is het dan ook. Als Apple zijn audio reputatie in ere wil houden, dan moet er toch weer wat meer komen, vind ik.
Komt er toch weer een nieuwe HomePod?
22 mei 2022 - 00:52    reactie #2
geplaatst door: Nelis00
In de tussentijd er grote stappen met Siri gemaakt…  😂

Dan zou volgens mij voor het eerst zijn in ruim 10 jaar.

Siri op mijn AppleTV + Homepod begon vanavond uit het niets een lijst met openbare toiletten in San Francisco op te lezen… De tv stond aan, maar er was echt niet iets wat op ‘Hey Siri’ leek laat staan dat het over toiletten ging op tv.

Maar verder nog steeds wel blij met mijn originele Homepod uit de states
Komt er toch weer een nieuwe HomePod?
22 mei 2022 - 20:29    reactie #3
geplaatst door: Tov#
Meest logische stap lijkt mij om iets te doen met lossless audio? Spatial audio werkt al met de huidige Homepod, dus dit zou een mooie stap zijn.