Krijgen alle iPhones in 2020 een OLED-scherm?
geplaatst: 29 november 2019 - 13:26
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11Pro-lineup-icoon.jpg
Krijgen alle iPhones in 2020 een OLED-scherm?
Volgens het Koreaanse ETNews zou Apple voor de iPhone 12 Pro modellen komende jaar gebruik gaan maken van OLED-schermpjes van Samsung en LG. Dat zou betekenen dat de opvolger van de huidige 6,1-inch iPhone 11 ook een OLED-scherm zou krijgen, dat is op dit moment nog een LCD-scherm.

Maar dat betekent niet dat alle modellen hetzelfde scherm krijgen. De opvolgers van de 5,4-inch iPhone 11 en de 6,7-inch iPhone 11 Max krijgen waarschijnlijk een on-cell touch-scherm, wat bij Samsung trouwens “Y-Octa” genoemd wordt. Bij deze technologie is er geen aparte laag meer nodig voor de aansturing van wat er op het scherm gebeurt, waardoor het scherm zelf dunner wordt. Of dat betekent dat de iPhone 12 Pro en Pro Max dunner gaan worden is nog een open vraag, Apple wil natuurlijk ook graag voldoende batterijen erin kwijt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone11ProLineup-2.jpg
Krijgen alle iPhones in 2020 een OLED-scherm?


Het complete artikel van het Koreaanse ETNews is hier te vinden. Daar hebben ze het trouwens ook over nóg een iPhone-model: een
met 5G. Tot nu toe werd verwacht dat alle iPhones die Apple komend jaar uit zal brengen ondersteuning voor 5G zullen hebben. Maar als de informatie van ETNews klopt, dan zou dit mogelijk niet het geval zijn en zou Apple die optie voor één model reserveren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone11ProLineup.jpg
Krijgen alle iPhones in 2020 een OLED-scherm?
 #iPhone
geplaatst door: Robert