https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11ProLenzenCloseUp-icoon.jpg
Krijgen alleen de Pro-iPhones een Time-of-Flight sensor?
Er zijn al een tijdje geruchten dat Apple in de nieuwe iPhones later dit jaar Time-of-Flight (ToF) sensors gaat gebruiken. De gelekte code van iOS 14 laat zien dat dit gerucht inderdaad klopt, maar dat het alleen de Pro-modellen zijn die deze sensor gaan krijgen.

ToF wordt vaak weggezet als een techniek die ‘alleen maar’ belangrijk zou zijn bij Augmented Reality (AR), maar het ligt voor de hand dat Apple het voor veel meer zal gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de portretmodus die nu al prima resultaten geeft, die kan met een ToF sensor waarschijnlijk een scherptediepte van dezelfde kwaliteit produceren als een spiegelreflex. Dat AR vaak in één adem met ToF genoemd wordt is ook niet voor niets, die apps zullen met zo’n sensor veel sneller gaan werken en veel accurater worden.


Voor de volledigheid: in iOS 14 zijn twee iPhones gevonden met d5x en eentje met d4x als codenaam, en maar twee van deze zouden ToF sensors krijgen. Als Apple dit jaar ook twee Pro-modellen uitbrengt en één zonder die aanduiding, de codenamen suggereren dit ook, dan ligt het voor de hand dat alleen die Pro-modellen een ToF sensor aan boord zullen hebben. #iPhone
geplaatst door: Robert