https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Krijgen nieuwe AirPods Pro sensoren voor omgevingslicht?
Dat de AirPods Pro een doorslaand succes zijn is al een tijd duidelijk. Hoewel Apple geen uitgesplitste verkoopcijfers geeft werd bij de recente presentatie van de kwartaalcijfers dit nog eens bevestigd door de nieuwe records bij zowel de Services als de Wearables.

Het zit er dus dik in dat Apple doorgaat met de verdere ontwikkeling van deze ‘oortjes’, volgens DigiTimes (betaallink) worden er in de toekomst onder andere sensoren voor omgevingslicht (Ambient Light Sensors) aan toegevoegd. Deze sensoren zouden dan afkomstig zijn van ASE Technology, de vraag is dan natuurlijk waar die sensoren voor zouden dienen. Op dit moment zitten er al optische sensoren in AirPods. Die detecteren of ze gedragen worden, of niet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsProExpanded301019.jpg
Krijgen nieuwe AirPods Pro sensoren voor omgevingslicht?

Citaat
Apple is expected to incorporate ambient light sensors (ALS) in next-generation ‌AirPods‌ devices in the coming 1-2 years, and Taiwan's ASE Technology may handle the backend process for the new component, as it has moved to purchase more packaging machines, according to industry sources.

De vraag hangt al een tijd boven de markt wanneer en hoe Apple de mogelijk om het zuurstofgehalte in ons bloed te kunnen meten aan gaat bieden. Dat zou kunnen door de toevoeging van sensoren in de Apple Watch, maar zo’n optie in de AirPods Pro zou die mogelijk voor een nog veel grotere doelgroep een stuk interessanter kunnen maken.


Op dit moment worden dit soort saturatie-metingen nog gedaan met een sensor die op de vinger wordt geplaatst, zoals je hierboven kan zien. Als Apple dat zou kunnen verwerken in iets wat we toch al dragen, dan zou dat prima kloppen in het streven van het bedrijf om steeds meer te kunnen betekenen voor onze gezondheid.


 #AirPodsPro #AppleWatch
geplaatst door: Robert