Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?
geplaatst: 6 april 2020 - 08:21
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?
Sinds iPadOS 13 is het mogelijk om widgets die altijd al links van het Home-scherm te zien waren ook op dat scherm te tonen, dus eigenlijk twee schermen in één. Maar op een iPhone of iPod touch met iOS 13 zijn die twee nog gescheiden, je moet daar naar rechts vegen om bij je widgets te komen.

In de gelekte versie van iOS 14 die ze bij 9to5Mac in handen hebben is nu ontdekt dat er bij Apple gewerkt wordt aan de mogelijkheid om ook daar widgets op het Home-scherm te gebruiken. Waar je bij de iPad die widgets vastzet, zou het op een iPhone mogelijk worden om die te verplaatsten, net zoals icoontjes van apps. Dat deze code in een vroege build van iOS 14 zit wil trouwens niet zeggen dat we dit in de herfst al krijgen, het is ook goed mogelijk dit pas later komt, of helemaal niet.


Dit is trouwens niet het enige wat in deze vroege versie van iOS 14 werd ontdekt. Apple heeft hierin de wallpapers onderverdeeld in collecties, dat zijn Classic Stripes, Earth & Moon en Flowers. Verder is het daarin mogelijk om de kleuren van het Home-scherm aan te passen, op eenzelfde manier als nu al mogelijk is bij wijzerplaten op de Apple Watch, alleen met veel minder variaties.

https://i1.wp.com/9to5mac.com/wp-content/uploads/sites/6/2020/04/iOS-14-wallpapers.png
Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?


Zo kan er een dynamisch verloop op basis van een wallpaper gegenereerd worden, of juist één enkele kleur daarvan gebruikt worden. Waarschijnlijk een goede aanvulling op de widgets, wallpapers die tot nu toe gebruikt worden zouden vaak te druk zijn in combinatie met dynamische widgets.met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #iOS #iPhone
geplaatst door: Robert
antw: Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?
reactie #1 geplaatst: 6 april 2020 - 10:34
Lekt een dergelijke vroeger versie van een besturingssysteem vaker of heeft het vele thuiswerken van Apple medewerkers hier mee te maken?
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac ‘08
antw: Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?
reactie #2 geplaatst: 6 april 2020 - 10:37
Deze vroege versie van iOS 14 werd al in december gelekt, dus niets te maken met de corona-crisis.

Maar het speuren door dat soort code kost tijd, vandaar dat er nog steeds dingen eruit naar buiten komen.
geplaatst door: Robert
antw: Krijgen we ook widgets op de iPhone in iOS 14?
reactie #3 geplaatst: 7 april 2020 - 10:28
Ik zou het erg tof vinden als we meer met het Home-scherm van iPhones zouden kunnen doen.

Alleen maar links naar apps is een beetje zonde van al die schermruimte, en Apple heeft met de Notificaties en het Control Centre al laten zien dat er veel meer mogelijk is.
geplaatst door: GeorgeM