geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Kuo: komende tijd blijft productie iPhones achter, daarna de vraag ook
Ming Chi-Kuo is uitstekend ingevoerd in de toeleveringsketen van Apple, en weet daardoor vaak erg goed te voorspellen waar Apple in de (nabije) toekomst mee gaat komen. Dit keer reageert hij op de problemen in iPhone City, volgens hem gaan die erg groot zijn voor Apple.

Hij denkt dat Apple dit kwartaal tussen de 15 en 20 miljoen minder iPhones zal kunnen verkopen, simpelweg omdat er niet meer uit China aangeleverd worden. Waar analisten nu nog rekenen op tussen de 80 en 85 miljoen stuks tijdens dit kwartaal zou dat dus een stuk lager uitkomen. Daarbij denkt hij dat als de problemen daar eenmaal voorbij zijn Apple een behoorlijk gedeelte van de vraag zal zien verdampen, klanten zouden niet eindeloos op hun iPhones willen wachten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FoxconnAssemblyAsianLine-2.jpg
Kuo: komende tijd blijft productie iPhones achter, daarna de vraag ook


Of hij met dat laatste het aan het juiste eind heeft valt nog te bezien, in de afgelopen jaren bleken de klanten van Apple erg vaak opvallend merk-trouw, en was langer wachten op producten met vertraging voor het overgrote gedeelte van de klanten geen reden om naar een ander merk over te stappen.

Volgens Kuo zou een komende economische recessie Apple hierbij parten kunnen spelen, maar in het verleden heeft Apple laten zien dat zulke tegenwind vaak ook met succes weerstaan werd. Maar het verleden is natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst, het wordt dus interessant om te zien of Kuo gelijk heeft, of niet. #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: orange
Het is niet dat er geen nieuwe iPhone voor je klaar staat dat je direct overstapt op een andere merk.

Het overgrote deel zal dan gewoon nog een even langer met de huidige iPhone doen. En moet je echt een vervanger hebben (iPhone overleden) dan is er altijd nog een uitgebreide tweedehands markt.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: MacFrankie
Ik denk dat "consuminderen" helemaal niet zo slecht is. Een telefoon gaat echt wel langer mee dan 1 jaar. Een computer is na 3 jaar echt nog niet afgeschreven.

Ik heb mijn iPhone nu ruim een jaar, ik zal er nog wel 2 jaar mee doen. Daarna kan hij doorgeschoven worden binnen het gezin.

De iMac uit 2015 werkt ook nog, al wil ik al ruim een jaar een nieuwe. Ik zit te wachten totdat de iMac M1 met 16GB RAM en 1TB SSD in mijn ogen betaalbaar is, en zolang dat niet het geval is, blijft de oude iMac nog even in bedrijf. In geval van nood heb ik een (iets minder oude) MacBook Air om op terug te vallen.

We zitten in een recessie, we hebben een hoge inflatie, het zou wel heel raar zijn als producenten van premium goederen dat niet zouden merken.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: iSan
Klopt helemaal wat men hierboven typt.

Mensen hebben gewoon last van "interne" verlangen om telkens voor nieuwste van de nieuwste te gaan.
geplaatst door: puk1980
Ik ben van een iPhone 6 (Sep 2014) naar een iPhone 11 Pro (Sep 2019) gegaan. Mijn volgende iPhone verwacht ik pas over twee jaar (iPhone 16 Pro, Sep 2024?) aan te schaffen.
geplaatst door: orange
De telefoon industrie heeft een gezamenlijk ontwerpbesluit genomen waar ik niet blij mee ben. Dus dat helpt reuze om geen nieuwe telefoon te willen.

Wat ik nu heb is voor mij het mooiste wat er te krijgen was en nog steeds is.

Meer dan snel genoeg, prima camera's, actueel OS; ik zing het nog wel een paar jaar uit tot de volgende voor mij acceptabele designtrend zich aandient.

Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: iSan
De telefoon industrie heeft een gezamenlijk ontwerpbesluit genomen waar ik niet blij mee ben. Dus dat helpt reuze om geen nieuwe telefoon te willen.

Ik denk na, ik denk na, maar ik kom er niet uit.
Alleen  moet lightning laten vallen, maar jij hebt geen iPhone. Dus... wat is er waar je niet happy mee bent?

Verder alleen maar goed dat mensen langer met hun toestel willen gaan doen.
geplaatst door: iSan
Dat aanstellerige notch gedoe? Ive was trouwens toch allang weg?
Zoals ik weet heeft Orange geen iPhone, maar een Android met waarschijnlijk een stipje of driehoekje als "uitsparing".