geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/lenovo-logo.gif
Lenovo gaat eerste opvouwbare laptop uitbrengen
In het afgelopen tijd liet Lenovo een prototype van een opvouwbare laptop zien, of die ooit op de markt zou komen was op dat moment nog niet zeker. Inmiddels wel, tijdens de CES heeft Lenovo de nieuwe ThinkPad X1 Fold aan de pers getoond, later dit jaar gaat die ook echt op de markt komen.

Door eerdere fiasco’s op dit gebied is er nogal wat scepsis. Maar volgens Lenovo en LG, de maker van het scherm, is deze laptop uitgebreid getest, en is het scharnier-mechanisme zo gemaakt dat er geen problemen zouden moeten ontstaan. Daarbij moet wel vermeld worden dat bij een compleet nieuwe versie er al een kleine vouw in het scherm zit, zelfs als dat niet erger wordt dan is dat wel iets dat de gebruiker moet accepteren van een kleine en niet speciaal erg krachtige laptop, waar je wel stevig voor in je buidel moet tasten.


Als de ThinkPad X1 Fold halverwege dit jaar te koop zal zijn ligt de verwachte prijs rond de 2.500 euro. Aardig wat voor een device met 8 GB RAM, een besturingssysteem dat eigenlijk helemaal niet voor dit gebruik bedoeld is en een relatief klein, en dus krap, toetsenbord. Met andere woorden, de ThinkPad X1 Fold zal in eerste instantie waarschijnlijk dezelfde markt bedienen als bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy Fold: tech-enthousiasten die graag nieuwe gadgets willen hebben en testen, en waarvoor een hoge prijs geen bezwaar is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.LenovoThinkPadX1FoldOpen.jpg
Lenovo gaat eerste opvouwbare laptop uitbrengen


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.