geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Low power modus iOS 9 kost ongeveer 40 procent in snelheid
Tijdens de keynote van de WWDC werd het al genoemd: iOS 9 krijgt een nieuwe low power modus ingebouwd. iOS 9 zelf zal al voor een extra uur batterijtijd zorgen, het inschakelen van deze low power modus voegt daar nog eens een extra drie uur aan toe.

iOS 9 zal je vragen of je die modus wilt activeren als je batterij nog twintig of tien procent lading heeft. Maar je kan het zelf ook aanzetten in de nieuwe batterij-sectie in de Instellingen-app. Op deze manier kan je dan nog een tijd met je iDevice doorwerken voordat die weer aan de lader moet.

De vraag daarbij lijkt vooral wat Apple gedaan heeft om ervoor te zorgen dat dit lukt, het antwoord is dat de prestaties van je iDevice aardig naar beneden geschroefd worden. Want in de Geekbench resultaten kunnen we zien dat je iDevice ruwweg 40 procent in zal leveren.Daarbij maakt het niet uit of je een iPhone 6 of iPhone 6 Plus gebruikt, of bijvoorbeeld een iPhone 5s.

Als de low power modus ingesteld is zal het batterij-icoontje rechtsboven geel gekleurd zijn, zodat je altijd meteen kan zien of je deze modus wel of niet aan het gebruiken bent.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.