https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WithingsWatch-icoon.jpg
LUMC houdt Covid-19 patiënten in de gaten met Withings
Toen Apple de Apple Watch in april 2015 uitbracht kreeg die niet bij iedereen de handen op elkaar. Met name liefhebbers van een klassieke wijzerplaat waren niet erg enthousiast, en er is natuurlijk het nadeel dat je minstens één keer in de twee dagen ‘aan de lader’ moet.

Het Franse bedrijf Withings koos voor een heel andere aanpak, waarbij de klassieke wijzerplaat wordt gecombineerd met uitlezen op de iPhone, of op een klein schermpje in een uitsparing bovenaan in diezelfde wijzerplaat. Zelfs het model met alleen een wijzerplaat, de Withings Move, kan tegenwoordig ook een hartfilmpje maken, ook daarbij lees je het af op de gekoppelde smartwatch. Hieronder het demo-filmpje hierover van Withings zelf.


Een bijkomend voordeel van de Withings Move is dat de batterij 18 maanden meegaat, en dat die werkt met zowel iOS als Android. Ongetwijfeld speelde dit mee bij de beslissing van het Leids Universitair Medisch Centrum  (LUMC) om deze smartphone te gebruiken bij het volgen van patiënten met Covid-19.

Daarbij krijgen deze patiënten ‘The Box’, een doosje met daarin een Withings Move, Thermo thermometer, BPM Core bloeddrukmeter en Body+ weegschaal. De patiënten meten hiermee hun eigen waarden, die tijdens het uitlezen ook meteen gedeeld worden met de zorgverleners van het LUMC.

https://image-cache.withings.com/pages/products/thermo/media/withings/hm-thermo-en.jpg
LUMC houdt Covid-19 patiënten in de gaten met Withings


Apple zelf verkoopt een aantal dingen van Withings in de Apple Store, maar kennelijk zitten ze niet te wachten op concurrentie voor de Apple Watch, want de smartwatches van Withings zitten daar niet bij.

Withings smartwatch

Wil je zelf een Withings smartwatch kopen, op Tweakers Pricewatch is alleen Withings Steel HR Sport te vinden voor 159 euro. Maar zoek je een beetje verder dan kan je een stuk goedkoper uit zijn, zo is er bij Amazon al een te vinden voor maar € 40,99 (met die goedkoopste uitvoering kan je geen hartfilmpje maken).

Let op, als je daar voor een andere kleur kiest krijg je mogelijk ook een andere uitvoering, waardoor je daar ook juist duurder uit kan zijn. #Withings #AppleWatch
geplaatst door: Robert
antw: LUMC houdt Covid-19 patiënten in de gaten met Withings
reactie #1 geplaatst: 21 mei 2020 - 13:25
De box wordt betaald door?
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!