Maart komend jaar werkt de Harmony Link hub niet meer
geplaatst: 10 november 2017 - 12:25
In 2011 bracht Logitech de Harmony Link hub uit, een zwarte disk die werkt als brug tussen smartphones of tablets en televisies. Een aantrekkelijk idee, met een smartphone of een tablet zijn er ook veel meer opties mogelijk.

Maar deze hub heeft het internet nodig, en maakt inmiddels op een vervelende manier duidelijk hoe afhankelijk we zijn van fabrikanten als we zo'n device kopen. Want als je daarmee afhankelijk bent van de server van de fabrikant, dan betekent dat ook dat als die fabrikant besluit om de server uit te zetten, jouw apparaat meteen waardeloos wordt.Dat is nu precies wat er aan de hand is, bij Logitech is besloten om de server voor de Harmony Link hub in maart van het komende jaar uit te zetten. Dat betekent dat dit device dan helemaal niet meer zal werken, terwijl het een jaar geleden nog steeds gewoon te koop was.

Als jij een Harmony Link hub van Logitech hebt, dan heb je mogelijk al een mail binnen gekregen waarin je dit door Logitech wordt meegedeeld. Daarin staat onder andere de volgende tekst:
Citaat


On March 16th, 2018, Logitech will discontinue service and support for Harmony Link. Your Harmony Link will no longer function after this date.


In dit geval waren er zoveel mensen erg kwaad over deze beslissing dat er bij Logitech besloten is om iedereen met een Harmony Link hub de mogelijk te geven om die gratis (!) om te ruilen voor de nieuwere Harmony Hub. In dit geval heeft het verhaal dus een goed einde, maar het lijkt een goed moment om in gedachten te houden dat ieder apparaat dat de cloud nodig heeft om te functioneren er dus ook plotseling mee kan stoppen.

Een voorbeeld lijken de goedkope connected gadgets uit het Verre Oosten die bij bouwmarkten en dergelijke te vinden zijn. Niet alleen moet je heel voorzichtig zijn met welk account en wachtwoord je daarvoor gebruikt - je weet tenslotte niet wie er meekijkt - maar als daar de server uitgezet wordt is vaak niet eens bekend welke partij daar achter zit.


geplaatst door: Robert