https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Batterij-iPhone-iOS-7.jpg
macOS gaat binnenkort de levensduur van je accu verlengen
Dat er bij Apple hard gewerkt wordt om de oplaadbare batterijen in iDevices zo lang mogelijk mee te laten gaan is bekend. Sinds iOS 11.3 is de energiebeheerfunctie zo ingesteld dat constant het energiebeheerniveau beoordeeld wordt om onverwacht uitschakelen te voorkomen.

Maar terwijl deze nieuwe functies in iOS alle aandacht kregen, bleef de Mac een beetje het onderschoven kindje. Tot nu, want in de nieuwe developer preview van macOS Catalina 10.15.5  zit iets nieuws voor macOS: battery health management. Hierbij gaat Apple verder op de eigen tips hoe je een batterij in optimale conditie houdt, macOS gaat  naar je gebruik kijken, en past daarop de manier waarop je batterij opgeladen wordt daar op aan.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/macbookpro/macos-catalina-system-prefs-energy-saver-battery-health.jpg
macOS gaat binnenkort de levensduur van je accu verlengen


Het enige wat je er als gebruiker van merkt is het verschijnen van een extra knopje in Systeemvoorkeuren → Energiestand, waar de optie voor de gezondheid van je batterij (battery health management) standaard staat aangevinkt, zoals hierboven te zien.

Dat vinkje betekent natuurlijk ook dat je het uit kan zetten, waarbij je natuurlijk wel meteen gewaarschuwd wordt voor de nadelige effecten die dat zal hebben op de levensduur van je batterij.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/macbookpro/macos-catalina-system-prefs-energy-saver-battery-health-turn-off.jpg
macOS gaat binnenkort de levensduur van je accu verlengen


Voor de volledigheid: dit nieuwe battery health management heeft geen nadelige invloed op de prestaties van je Mac. Het enige wat het doet is analyseren hoe jij jouw Mac gebruikt, en daar het opladen van de batterij op aanpassen.

Gebruik jij jouw MacBook bijvoorbeeld het meest aan de lader, dan zal deze nieuwe functie ervoor kiezen om de batterij niet helemaal naar de volle honderd procent op te laden. Het effect is dat de levensduur van je batterij alleen maar toe zal nemen. #macOS #MacBookPro #MacBookAir
geplaatst door: Robert