https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HighSierra-icoon.jpg
macOS High Sierra 10.13.4 waarschuwt voor 32-bits apps
Eerder dit jaar hadden we hier op MacFreak deze tip, waarin je kon lezen hoe je makkelijk kan zien of je nog 32-bits apps op jouw Mac hebt staan. En als dat zo is, welke dat zijn.

Dat deden we omdat Apple op de WWDC vorig jaar waarschuwde dat ondersteuning voor deze programma's zal verdwijnen, en het dus een goed idee is om ruim van te voren te kijken of je dat kan aanpassen, waardoor je klaar bent voor de toekomst. Inmiddels is macOS High Sierra 10.13.4 uit, en daarin wordt nog eens duidelijk dat Apple deze kant op gaat, zoals je kan zien aan onderstaande melding.Zo'n melding komt trouwens maar één keer per 32-bits apps voorbij, het is dus niet zo dat deze versie van macOS High Sierra je er constant over blijft lastig vallen.

Toekomst en verleden

Het is nog niet bekend hoe 32-bits app in de opvolger van High Sierra zullen draaien, het enige wat Apple daarover op de WWDC meldde was dat High Sierra de laatste versie van Apple's besturingssysteem zou zijn dat die zonder een compromis ("without compromise") kan draaien.

Apple begon met de overstap naar 64-bits apps bijna 15 jaar geleden, de Power Mac G5 was de eerste Mac met een 64-bits processor. Dat was trouwens nog een PowerPC processor, de overstap naar Intel-processors begon begin 2006.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert