geplaatst door: Advertorial
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MediaTrans-app-icoon.jpg
MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
iTunes is al jarenlang de software waarmee wij volgens Apple onze iDevices moeten synchroniseren etc. Maar lang niet iedereen is blij met iTunes als de oplossing, al was het alleen maar omdat je soms een nieuwere versie daarvan moet hebben terwijl bijvoorbeeld jouw Mac die versie niet meer ondersteunt.

Voor Apple lijkt iTunes ook een steeds minder belangrijke schakel in dit geheel, want in Cupertino wordt duidelijk gekozen voor het synchroniseren via iCloud. Begrijpelijk, want door veel mensen gebruikt en je hoeft er niets voor te doen, maar mede daardoor worden andere programma’s om een iDevice te managen wel steeds interessanter. Zo’n programma is MacX MediaTrans, een app waarmee je alles kan wat iTunes ook kan, maar ook nog een stuk meer.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacXMediaTrans-1.jpg
MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)


Bij het opstarten van deze app moet je wel even iTunes uitzetten, anders maken ze ruzie.

De interface is niet echt standaard-Mac, maar wel lekker helder en doordat het zo snel werkt voelt de app prettig aan. Dat de interface zo snel laadt betekent trouwens wel dat je bij sommige onderdelen alsnog even moet wachten, omdat de data daar nog geladen moet worden. Geen probleem wat mij betreft, wel goed om te weten. Die interface ondersteunt trouwens het Nederlands niet, deze app staat dus altijd in het Engels bij ons.

Hieronder een voorbeeld van de interface als eenmaal alle data geladen is, duidelijk gerangschikt aan de linkerkant.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacXMediaTrans-2.jpg
MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)


Maar alles wat tot nu toe besproken is kan ook met iTunes, en dan ook nog in het Nederlands. Dus waarom zou je voor MacX MediaTrans kiezen? Dat kunnen meerdere redenen zijn, bijvoorbeeld de optie om je iPhone als versleutelde USB-drive te gebruiken, en zo makkelijk en snel documenten mee kan nemen. Of voor veel van de momenten waarop iTunes meldt dat het je iPhone niet herkent, waarbij blijkt dat MacX MediaTrans helemaal niet zo kieskeurig is. Dat laat iedere iPhone zien, zolang die maar door het systeem ‘gezien’ wordt.

MacX MediaTrans werkt ook in de volgende gevallen:

Citaat
  • 3.1. iPhone won't sync with iTunes. An unknown error occurred (-54).
  • 3.2. "The iPhone (Name) is synced with another iTunes Library on (Computer). Do you want to erase this iPhone and sync with this iTunes Library?" However, the existing songs and videos on iPhone are missing after syncing with this iTunes library.
  • 3.3. Unable to transfer files (music, video, pic...) from iPhone to Mac via iTunes. Only files sync from Mac to iPhone is supported.
  • 3.4. The non Apple music can't be synced to my iPhone using iTunes; neither can non-Apple video.
  • 3.5. Can't find "Compress" option to compress a film/movie from iTunes to put on my iPhone/iPad?

Wil je meer voorbeelden van gevallen waar MacX MediaTrans de oplossing kan bieden terwijl iTunes de handdoek in de ring gooit? Die zijn op deze pagina te vinden.

https://www.macxdvd.com/mobile/article-image/itunes-sync-limits.png
MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)


Conclusie

Bij alles wat er in MacX MediaTrans geprobeerd werd is er het geen enkele keer gebeurd dat de software dienst weigerde, alles werkte zoals beloofd. En ook een oudere iPhone, die niet meer lekker met iTunes werkt, werd keurig herkend en de bestanden konden eraf gehaald worden. Kortom, prima software, en een aanrader wat ons betreft. Doordat het nog 32-bits is, en dus (nog?) niet klaar voor de toekomst, en het Nederlands niet ondersteund wordt krijgt het vier van de vijf sterren die in totaal haalbaar zijn.
 


MacFreak Deal

Voor MacX MediaTrans geldt een MacFreak Deal: we kunnen vijf gratis licenties hiervan weggeven. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan een mail naar info@macfreak.nl, met als titel "MacX MediaTrans" en daarin jouw forumnaam en een motivatie waarom jij in aanmerking hiervoor zou moeten komen.

Ben je niet één van de gelukkigen en wil je MacX MediaTrans kopen, dat kan via deze pagina. Voor een levenslange licentie die op twee Macs werkt ben je daar 39,87 euro kwijt.


Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: MacWim
Ziet er goed uit. Prettig is vooral ook de functie dat je zelf mag uitmaken van 'synchroniseren' betekent: van Mac naar phone of juist andersom.
Maar, Robert, best een prijzig ding: € 65.
Weet jij wat de gratis versie wel/niet kan?
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
geplaatst door: Robert
@MacWim: ik heb aan het eind van het nieuwsbericht een kleine alinea toegevoegd, daarin raad ik aan om de levenslange licentie te nemen en die kost 39,87 euro (inclusief BTW).

De uitprobeer-versie werkt net zoals de volledige versie, maar kan maar een beperkt aantal bestanden overzetten.
geplaatst door: ouwemac
Hmmm werkt alleen van iPhone naar Mac als ik het goed lees.

Ik ben nog steeds op zoek naar iets wat werkt van iPhone naar nieuwe iPhone of iPad zonder een Mac als tussenstation voor non-Apple muziek
ไม่มีคำภาษาไทยสำหรับการแพร่ระบาด
Mị̀mī khả p̣hās̄ʹā thịy s̄ảh̄rạb kār phær̀ rabād
geplaatst door: MacFrankie
Dan moet je beter lezen, ouwemac! Dat geldt voor iTunes.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Robert
Hmmm werkt alleen van iPhone naar Mac als ik het goed lees.

Het is software voor de Mac, dus je hebt er een Mac voor nodig. Maar je kan er zowel bestanden mee plaatsen als vanaf haken, dus twee kanten op.

Citaat
Ik ben nog steeds op zoek naar iets wat werkt van iPhone naar nieuwe iPhone of iPad zonder een Mac als tussenstation voor non-Apple muziek

Hier snap ik weinig van, want wat is "non-Apple muziek"?

Met tussenkomst van een Mac kan dit volgens mij met zowel iTunes als MacX MediaTrans, in ieder geval ook met de laatste. Maar er is een gratis probeerversie, waarom niet zelf even testen?
geplaatst door: MacFrankie
Ik denk dat "non-Apple muziek" muziek is welke niet matcht met muziek die in de Apple bibliotheek zit.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Robert
Dus we hebben het over iTunes Match?

Want je kan (met beide apps) toch gewoon je eigen muziek op iedere iDevice zetten?
geplaatst door: ouwemac
@Robert: non-Apple muziek is niet bij apple gekochte muziek die ik in de loop van jaren op mijn mac geïmporteerd heb van cd.
Deze muziek kan niet opgeslagen worden in icloud en alleen maar op een nieuw device gezet worden met iTunes op de Mac. Bovendien wil ik het niet in de cloud opslaan als ik het even kan vermijden. iTunes match heb ik uitgeprobeerd jaren geleden, maar dat is het niet, werkte slecht toendertijd.
Nu heb ik zo’n 30 gb op mijn iPhone staan, maar kan dit niet op een nieuwe zetten zonder mac als tussenstation. Maar die heb ik niet meer.

Ik dacht even dat het met deze app mogelijk was, maar zoals je zegt het is software voor de mac, had ik even overheen gelezen.
ไม่มีคำภาษาไทยสำหรับการแพร่ระบาด
Mị̀mī khả p̣hās̄ʹā thịy s̄ảh̄rạb kār phær̀ rabād
geplaatst door: Robert
Snap het nu, waarom wil je het niet in de cloud opslaan?

Lijkt me verreweg de makkelijkste oplossing.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
31 maart 2019 - 03:43    reactie #10
geplaatst door: HEXDIY
Hoogst interessante app!
Na het lezen van van verschillende Engelstalige reviews ben ik nog sterker gefascineerd.
Bv:Enkele eerste indrukken (zonder testen van mijn kant, dat zal voor volgende week wezen), eigenlijk een kleine testagenda voor mezelf:

MacX MediaTrans
lijkt 1 van de weinige apps die in twee richtingen kunnen syncen.
Met iTunes is het bv. onmogelijk om muziek van je iDevice naar je Mac te halen.
Daar had je Senuti voor nodig, maar die doet enkel muziek.

https://senuti.org/

Het schijnt ook een zekere vorm van video transcoding aan te kunnen.
Daar hebben we wel o.a. Handbrake voor op de Mac, maar mss. is het voor simpele videoaanpassingen ten behoeve van iDevices makkelijker.

https://handbrake.fr/

Misschien nog het meest opmerkelijke: in deze review zie ik dat MacX MediaTrans (mogelijk in een oudere versie, dat moet ik dus zeker uitzoeken) ook een Digital Rights Management removal functie had zitten!

Mocht dat nog zo zijn, zie ik hier een mogeliike uitkomst voor tenminste 1 forumlid hier die zijn legit  in de Appstore aangekochte/ gehuurde films niet meer kan afspelen op zijn Apple Cinema HD display,
omdat deze laatste nog niet HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) compliant is...
Gewoon even de film met deze functie even naar een iDevice halen, dan terug naar de Mac en klaar is Kees? Hmmm, valt te proberen!

Nog een leuke functie is het gebruik van je iDevice als rauwe USB opslag.
Een functie die in Android onder Developer Mode standaard zit ingebakken als ik me niet vergis, maar in iOs/iTunes gewoon voorheen niet bestond/ bestaat!

En zoals Robert reeds aangeeft: voor wie een ouder iDevice aan de praat probeert te houden is iTunes vaak te kieskeurig/ verbiedend.
Met MacX MediaTrans lijkt dit niet zo te zijn.

Ik heb hier een uitstekend werkende iPad v.1 (iOS v. 5 max), een iPhone 3GS (iOs v. 6 max)  en een 20" alu Cinema HD Display (non-HDCP compiant, dus) om te testen, dus dat zullen we nog zien.

Wat ik me ook nog afvraag is of deze app in staat is om op de Mac (via de iOS Appstore) gedownloade .IPA software te distribueren naar je iDevices. Dat staat niet duidelijk in de reviews, maar is een truukje dat ik met mijn verouderde iDevices vaak moet uithalen- via die al te stugge iTunes.

Enfin, stof tot testen genoeg zoals jullie merken. Ik ga ermee aan de slag.
Wordt vervolgd.If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
31 maart 2019 - 06:29    reactie #11
geplaatst door: ouwemac
@Robert: ik heb internet via 4G en soms via een bekend, (beveiligd), wifi netwerk of een ‘publiek’ netwerk.
Wat ze gemeen hebben is de traagheid van de verbinding.
Het is niet te doen om 40 gb aan muziek te downloaden naar een nieuw device.

Bovendien herinner ik mij een uitspraak van ons aller Steve Jobs waarin hij voorspelde dat het gebruik van pc’s en /of laptops niet meer voor iedereen nodig zou zijn.
Welnu: ik ben zo iemand, met enkel een iPhone se en een iPad mini, en vind het daarom niet te rijmen met die uitspraak dat je voor het overzetten van bepaalde bestanden naar een nieuw device nog steeds een Mac of de cloud nodig hebt. Zeker als Apple het gebruik van iCloud blokkeert voor niet bij hun gedane aankopen.

Maar zoals eerder gezegd, de cloud vermijd ik liever, alleen als het niet anders kan gebruik ik het.
Waarom is het niet mogelijk om het oude device te verbinden met het nieuwe via een draadje, om zo alles over te zetten.
Zoals vroeger, (of wellicht nog steeds), ook kon met 2 Macs. Of met een Mac en een device.
ไม่มีคำภาษาไทยสำหรับการแพร่ระบาด
Mị̀mī khả p̣hās̄ʹā thịy s̄ảh̄rạb kār phær̀ rabād
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
31 maart 2019 - 09:32    reactie #12
geplaatst door: Robert
Bovendien herinner ik mij een uitspraak van ons aller Steve Jobs waarin hij voorspelde dat het gebruik van pc’s en /of laptops niet meer voor iedereen nodig zou zijn.

Ik ben bang dat juist in die visie van SJ de cloud een belangrijk element was.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
11 april 2019 - 07:43    reactie #13
geplaatst door: HEXDIY
1ste update over MacX Mediatrans v. 6.4 (trial), gedownload van de officiële site:

https://www.macxdvd.com/mediatrans/

- volgens mijn Little Snitch lijkt ie niet naar zijn moederhuis te bellen, dat is al een bank vooruit in deze tijden van "Feind hört mit"!

https://www.obdev.at/products/littlesnitch/index.html

- de hoogst interessante functiegroep "remove DRM" lijkt nog steeds behouden.
Ik heb géén DRM content, kan iemand hier dat mee testen AUB?

- ondanks de vrij Spartaanse (Linux like) GUI is ie met plaatjes zéér selectief en blazing fast in de interactie met Photos. Een waar plezier na al het gekl**t via iTunes.
Ik vind die primitieve interface hier zelfs een overzichtelijke bonus.

- De functiegroep "USB Flash Drive" is onmiddelijk bereikbaar, een verademing na het gepruts om zoiets klaar te spelen in Android.
Een realistische schatting van vrije opslag staat eveneens in het desbetreffende venster, zonder omwegen.

- mijn ouwe iPhone 3GS wordt onmiddellijk herkend, zoals beloofd.
Met onmiddelijke melding van foon naam, iOS versie, en iTunes versie.

Hetzelfde geldt voor mijn antieke iPad v.1. Spaart me héél wat tikken en swipen om achter diens vrije opslagruimte te komen, hoor!

- na registeren vandaag: Mediatrans is een lastigaard op Mac OS om te interfacen met Mac Os El Capitan, maarre: gets the job done!

Photos bib heeft ie dadelijk beet, Music ligt wat moeilijker.
Maarre: map -per - map- Music doet ie!

Niet te verwonderen: ik gebruik een stokouwe iPhone 3GS samen met een nieuwe itunes.

Dat die Mediatrans toch nog mijn iTunes klankbib naar die iPhone 3GS op 1 of andere manier kan overbrengen is een wonder!

Thanx , MediaTrans!

Recycle the planet!If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
11 april 2019 - 22:23    reactie #14
geplaatst door: iEscape
Dank je wel Robert  :worship:
Heb net geïnstalleerd.

@ HEXDIY,
Goed reviews geschreven  :thumbs-up:
 
- de hoogst interessante functiegroep "remove DRM" lijkt nog steeds behouden.
Ik heb géén DRM content, kan iemand hier dat mee testen AUB?
Citaat
Ik wil wel testen .  .  . , maar een domme vraag .  .  .   :shocked: hoe herkent / merkt je DVD's DRM beveiliging?
Hier alléén originele DVD's (bijvoorbeeld van The Eagles (Farewell Tour) en Tom & Jerry). Staat dat ergens op de box?

- mijn ouwe iPhone 3GS wordt onmiddellijk herkend, zoals beloofd.
Met onmiddelijke melding van foon naam, iOS versie, en iTunes versie.
Ik zal van de week een iPod 3e gen aansluiten, bevat liedjes en video's.

met vriendelijke groet, iEscape
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 01:04    reactie #15
geplaatst door: HEXDIY
Citaat
Ik wil wel testen .  .  . , maar een domme vraag .  .  .   :shocked: hoe herkent / merkt je DVD's DRM beveiliging?

Domme vragen bestaan niet, enkel domme antwoorden.

Het antwoord op jouw vraag weet ik ook niet zeker, maar stel:

- je hebt een bron met HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) beveiliging (DVD video of in de Appstore aangekochte video)
- je wil die afspelen op een non-HDCP compliant scherm, zoals bv. een Apple Alu Cinema Display HD (probleem van een forumlid hier, ik weet niet meer wie, sorry), of een ouwe VGA beamer bv.
- dan gaat je film niet afspelen!

Neem je de DRM weg, dan gaat je video wél afspelen op je ouwe trouwe scherm.
Vandaar dat ik die DRM Removal een mooie functie vind.

Recycle the planet!
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 07:23    reactie #16
geplaatst door: HEXDIY
@ Ouwemac: ik weet dat je geen Macje meer ter beschikking hebt, en dat je niet steeds online bent/ met een problematische internetverbinding kampt.

Dat is echter het mooie aan Mac X MediaTrans:
Zogauw je een Macje of een iDevice vindt bij een vriend of kennis hoef je gewoon niet online te zijn.

Installeer simpelweg de app op dat Macje / (op je i Device hoef je niks te doen) en slurp diens muziek gewoon offline leeg via een USB kabeltje.

Capisce? Namasté!
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 08:17    reactie #17
geplaatst door: HEXDIY
En nogmaals: ik heb hier een totaal verouderde iPad v.1 in test waar ik voorheen maar weinig meer mee kon.

MediaTrans laat me toe daar offline album-per-album muziek aan toe te voegen.

- target: iPad v.1 iOS v. 5 (sic, hoger gaat ie niet).
- source: Mac OS El Capitan 10.11.6

Let wél: gaat naar > Music op de iPad, niet naar iTunes.

Super toch?
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 08:54    reactie #18
geplaatst door: ouwemac
Hallo HEXDIY,
Thanks voor je reactie maar mijn frustratie is gelegen in het feit dat ik (niet) bij Apple gekochte muziek die al op mijn iPhone staat, alleen maar naar een nieuw device kan transporteren met iTunes op een Mac als tussenstation. Waar die muziek dan al op staat natuurlijk. 

Ik wil het offline kunnen afspelen, dus iTunes match is ook geen oplossing.
ไม่มีคำภาษาไทยสำหรับการแพร่ระบาด
Mị̀mī khả p̣hās̄ʹā thịy s̄ảh̄rạb kār phær̀ rabād
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 09:23    reactie #19
geplaatst door: bacon
Bestaan er niet al jaren programma's die hetzelfde doen als MacX MediaTrans? Ik zou er zo 5 kunnen noemen. Ik gebruik al enkele jaren één waarbij ik bijna alles kan verplaatsen van (in mijn geval) iPad naar iMac en omgekeerd. Bovendien ook met back-up optie.
"Smaken verschillen" is een dooddoener. Beter is "Het is een verschil van onderscheidingsvermogen" (Jan Wijn, pianopedagoog)
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 09:47    reactie #20
geplaatst door: GeorgeM
Bestaan er niet al jaren programma's die hetzelfde doen als MacX MediaTrans? Ik zou er zo 5 kunnen noemen.

Please, do tell...
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 09:49    reactie #21
geplaatst door: HEXDIY
Euhh, ja Bacon, noem ze maar.

Senuti kan zo bv. enkel muziek aan.

https://senuti.org/

Toeval wil dat ik via een MacFreak deal een gratis licentie heb gewonnen voor MacX Media Trans, en ik ben daar érg blij mee!

Deze app kan bidirectioneel méér synchen dan enkel muziek, en is allerminst kieskeurig voor oudere iDevices (zoals je kan lezen heb ik een iPhone 3GS en een iPad 1 succesvol getest).

Zelfs tussen een recente iTunes bib en een geriatrisch iDevice werkt MacX Media Trans naar behoren. En daar kunnen andere apps een puntje aan zuigen denk ik zo...

No offence intended, hoor :-)
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 10:05    reactie #22
geplaatst door: bacon

-iExplorer
-iMazing
-iPhoneCareForMac
-Mac FoneTrans
-Tipard Mac iPhone Transfer Ultimate
"Smaken verschillen" is een dooddoener. Beter is "Het is een verschil van onderscheidingsvermogen" (Jan Wijn, pianopedagoog)
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 10:23    reactie #23
geplaatst door: HEXDIY
En ja,

- easeUS
- SyncMate
- iMazing
- MacX MediaTrans
etc.
gaan hier niet het probleem van Ouwemac oplossen: hij heeft iOS > iOS sync nodig,
zonder Mac OS tussenstap, zonder iCloud tussenstap.

Als ik het juist begrijp.
Leaves me stumped.
Enig idee iemand?
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! Think different, think twice, Apple!
M1 is a success! Please do not forget Mac OS.
antw: MacX MediaTrans gaat verder waar iTunes stopt (MF Deal)
12 april 2019 - 12:23    reactie #24
geplaatst door: ouwemac
Even nog voor de duidelijkheid: mijn ‘probleem’ is niet urgent.
Ik wil het weten voor het geval ik een nieuw device ga kopen en dan een en ander wil overzetten zonder Macje.
Ik heb trouwens nog wel een backup schijf met alles van mijn laatste Macbook erop.
Die ligt ergens in de kast.
ไม่มีคำภาษาไทยสำหรับการแพร่ระบาด
Mị̀mī khả p̣hās̄ʹā thịy s̄ảh̄rạb kār phær̀ rabād