https://www.macfreak.nl/modules/news/images/News-icoon.jpg
Magazines, kranten en meer voor een schijntje met Apple News+
Er werden gisteren ook dingen aangekondigd waar wij voorlopig nog niets aan zullen hebben, het nieuwe Apple News+ was één daarvan. Kort gezegd krijg je daarmee toegang tot veel magazines en een aantal kranten voor 9,99 dollar per maand, te delen met een gezin voor diezelfde prijs.

Deze service zal in eerste instantie alleen maar beschikbaar zijn in de VS en Canada, in dat laatste land trouwens ook voor het Franssprekende gedeelte van de bevolking. Later dit jaar komen daar Australië en de UK bij, waarna het de bedoeling is om het ook in de rest van Europa uit te rollen. Apple gaat hier de concurrentie aan met bijvoorbeeld Readly, waarbij Apple News+ bij de lancering 300 magazines biedt, terwijl er met Readly tien keer zoveel te lezen zijn.


Tijdens de keynote was te zien dat Apple’s uitvoering wel heel erg mooi is uitgevoerd, de vraag is of dat mensen nu al in grote getalen over de streep zal trekken.

Mocht Apple dit binnen niet al te veel tijd verder uit weten te bouwen, dan zou het interessant kunnen zijn, ook omdat er naast magazines ook  kranten en premium websites binnen News+ aangeboden worden.

Bij die kranten zitten nu al bijvoorbeeld The Wall Street Journal, The Los Angeles Times en Toronto Star, bij de websites onder andere premium online publicaties als theSkimm, The Highlight (van Vox), Vulture, The Cut Grub Street en Extra Crunch van TechCrunch.

Privacy

Eén van de problemen met diensten als het eerder genoemde Readly is dat als een app de juiste aanbevelingen wil doen, die ook aardig wat van je leesgedrag zal moeten weten. Terwijl niet iedereen zit te wachten op het meekijken van die partij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eindeloze data-honger van adverteerders.

Ook bij Apple News+ wordt dit één van de unique selling points van Apple, bij deze dienst wordt er niets gedeeld met adverteerders, en wat jij het interessantst vindt krijgt Apple geen inzicht in, ook omdat ze dat simpelweg helemaal niet willen.

Wil je meer lezen over News+, dat kan in dit persbericht van Apple zelf.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert